Üniversitemizde “Kadınlar Günü” Kutlandı

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Rektörlük makamında düzenlenen temsili bir etkinlikte Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, tüm kadın personellerimizi temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferkan Sipahi, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Gülsüm Çalışır, Doç. Dr. Büşra Tosunoğlu ve Rektörlük Sekreteri Tülay Aktaş’a kutlama kartı ile birlikte karanfil takdim etti. Ayrıca etkisi halen devam etmekte olan COVİD-19 salgını sebebiyle Üniversitemizdeki tüm kadın çalışanlarımıza kutlama kartı ile birlikte karanfil verildi.

Kadının toplumdaki yerinin daima öncelikli olduğuna vurgu yapan Rektörümüz konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Üstlendikleri her görevde ve toplumun her kesiminde sorumluluklarını takdire şayan bir şekilde yerine getiren, bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten çalışma hayatına kadar hayatın her alanında varlıklarını hissettiğimiz kadınlarımız, yarınlarımızın da mimarileri olmuşlardır. Bu sebeple de sadece bir gün değil, yılın 365 günü kadınlarımızın hatırlanması ve değerinin anlaşılması gerektiğine inanıyoruz. Hayata kattıkları anlamlardan dolayı kadınlarımıza minnettarız. Onların eşit hak ve hürriyetlerini korumak bizim vicdani görevimiz olmalıdır. Çünkü kadının olmadığı bir alan eksik kalmış demektir. Bugün burada temsilen kutladığımız Kadınlar Gününün daimî olması temennisiyle tüm kadınların ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, her bir kadın çalışanımıza saygı ve sevgilerimi iletiyorum.”