Üniversitemizde Çanakkale Menüsü İkram Edildi

Üniversitemizde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında, Çanakkale ruhunu yaşatmak amacıyla özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Üniversitemiz Sosyal Tesisler Yemekhanesinde 18 Mart 2022 Cuma öğle yemeğinde öğrencilerimize ve personelimize buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmekten oluşan Çanakkale menüsü sunuldu.

Çanakkale ruhunu yaşatmak adına yapılan bu etkinlik için Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; “Öğrencilerimize 107 yıl önce gönüllü olarak cepheye koşarak giden çocuk sayılabilecek yaştaki Mehmetçiğimizin o gün oralarda neler yaşadığını, neler hissettiğini anlamalarını sağlamak ve o ruhu onlara hissettirebilmek adına Üniversitemiz tarafından böylesi bir etkinlik geleneksel olarak her yıl gerçekleştiriliyor. Gençlerimizin Çanakkale Savaşı’nın ne denli zorlu şartlar altında kazanıldığını ve Mehmetçiğimizin yaşadığı zorluğu hafızalarında canlandırabilmeleri için böyle bir yola başvuruyoruz. Böylelikle bu vatan topraklarının kazanılmasında verilen mücadeleleri de zihinlerde taze tutmayı hedefliyoruz ki geçmişimizi unutmayalım. Biliyoruz ki geçmişinden ders çıkartamayan milletler, geleceklerini kurgulayamazlar. Bu vesile ile de yeniden vatan toprağı için canını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun” şeklinde açıklamalarda bulundu.