Üniversitemiz Beştepe’deki e-insan Tanıtım Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen “Dijital Hizmet Noktası e-İnsan Tanıtım” programı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen programa Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay Çakır, Prof. Dr. Ferkan Sipahi ve Kariyer Merkezi Uzmanı Zafer Can Koçak katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından geliştirilen Kariyer Kapısı, Uzaktan Eğitim Kapısı, Yetenek Kapısı ve YTNK TV gibi araçların yanında, kamuda iş hayatına dair üretilen hizmetlerle ilgili işlem ve verilerin paylaşıldığı Dijital Hizmet Noktası e-insan Tanıtım töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30’una tekabül eden rakamı, 2023’ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz. Türkiye’nin kalkınmasını sadece yollarda, köprülerde, barajlarda, tünellerde, binalarda aramak eksik bir yaklaşımdır. Asıl büyük kalkınma atılımını eğitimiyle-öğretimiyle, sağlığıyla, sporuyla, sosyal destekleriyle ve diğer tüm unsurlarıyla insan kaynağımızı geliştirmede gösterdik” diye konuştu.

Tüm üniversitelerde faaliyete geçirilen kariyer merkezlerinin gençlerle reel sektör arasında köprü kurduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, reel sektörün talebi ile gençlerin kariyer hayallerini buluşturmaya yönelik “Yetenek Kapısı”nın devreye alındığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1,2 milyonun üzerinde öğrenci ve mezun ile 8 binin üzerinde işveren ve kariyer danışmanının “Yetenek Kapısı” üzerinden ücretsiz şekilde bir araya geldiğini kaydetti. Bölgesel kariyer fuarlarına yönelik de değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar 23 ayrı yerde 400 bini aşkın kayıtlı gençle, 5 binden fazla işverenin bu fuarlarda bir araya geldiğini belirtti.

Gençlerimizin eğitim hayatı ve sonrasında atılacakları iş hayatında önemli bir merkez olan e-insan projesi hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Bilindiği üzere ülkelerin en büyük zenginlik kaynağı yetişmiş insan gücüdür. Eğitim öğretim hayatının yanında iş sahibi olmak ve bir iş başvurusunda yeterli donanımlara ve yetkinliklere sahip bireylerin yetişmesini sağlamanın bu alanda atılması gereken en önemli adım olduğuna inanıyoruz. Gümüşhane Üniversitesi olarak da Kariyer Merkezimiz aracılığıyla yıl boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek öğrencilerimizi staj ve iş hayatına hazırlıyoruz. Üniversitemizden mezun olan her bir öğrencimizin gelecek kaygısı yaşamadan iş hayatına atılması ve ülkemiz adına katma değerli işler üretmesi en büyük arzumuzdur. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hizmete sunulan e-insan projesiyle kamu ve özel sektörün iş/staj imkânlarına, kamu çalışanları için sertifikalı eğitimlere, Türkiye’nin her bölgesinde gerçekleşen kariyer fuarlarına, etkinliklere ve birçok eğitici içeriğe tek noktadan erişilebilmektedir. Bu amaçla da projenin ülkemize hayırlı olmasını diler, katkı sunan ve emek veren herkese teşekkür ederim.”