Trabzon Devlet Tiyatrolarından Rektörümüze Ziyaret

Trabzon Devlet Tiyatroları Müdürü Elvan Saliha Karahasan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’i ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Trabzon Devlet Tiyatroları Müdürü Elvan Saliha Karahasan ile birlikte Üniversitemiz Tiyatro Kulübü Akademik Danışmanı Oğuz Han Karahan, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Yunus Yılmaz yer aldı. Gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Her sanat dalının olduğu gibi tiyatronun da toplum üzerinde yapıcı bir rolü bulunmaktadır. Türk tiyatro sanatçısı, yönetmen, oyuncu ve yapımcı olan Muhsin Ertuğrul’un da dediği gibi, ‘fırın açmayan ülkede insanlar aç kalır, ölür; ama tiyatro açmayan bir ülkede insanlar ruhen aç kalır, birbirini öldürür.’ Bu sebeple de ülkemizde bölge tiyatrolarına duyulan gereksinimin her geçen yıl ağırlığını hissettirdiğini görmekteyiz. Trabzon’da başarılı çalışmalarını yakından takip ettiğimiz Trabzon Devlet Tiyatrosu’na bağlı sanatçılar Üniversitemizde de bizlere unutulmayacak değerde bir gösteri yapmışlardı. Bu sebeple de hem bu nazik ziyaretlerinden hem de Üniversitemize yapmış olduğu katkılarından dolayı Trabzon Devlet Tiyatroları Müdürü Sayın Elvan Saliha Karahasan ve ekibine çok teşekkür ediyor, karşılıklı iş birliğinin bundan sonra da artarak devam etmesini temenni ediyorum” sözlerine yer verdi.

Ziyaret sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 26 Aralık 2021 tarihinde Üniversitemiz Kongre Merkezi’nde sahnelenen “Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor” adlı tiyatro oyunu ve Üniversitemiz Tiyatro Kulübü’ne katkılarından dolayı hazırlanan teşekkür plaketini, Trabzon Devlet Tiyatroları Müdürü Elvan Saliha Karahasan’a takdim etti.