Rektörümüzün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması dolayısıyla Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek bir mesaj yayımladı. Rektörümüz mesajında şunları söyledi:

“Engelli olmak çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, hiçbir zaman bir tercih değildir. Birleşmiş Milletler tarafından engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla 3 Aralık günü ‘Dünya Engelliler Günü’ olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalar yapılmaktadır. Üniversite olarak misyonumuz; engelli öğrencilerimizi topluma kazandırmak, eğitim hayatlarını kolaylaştırmak ve meslek sahibi olmalarında onlara yol gösterici olmaktır. Buradan hareketle, Gümüşhane Üniversitesi olarak kaliteli eğitim ve sürekli iyileşme anlayışıyla çıktığımız bu yolda engelli öğrencilerimizin her ihtiyacına uygun, örnek bir üniversite oluşturmak için büyük hassasiyet gösteriyoruz. Üniversitemizin kampüs alanı içerisinde yer alan fakültelerimizin fiziki altyapılarını engelli öğrencilerimizin daha rahat hareket edebilecekleri şekilde tasarlıyoruz. Üniversitemiz toplumsal duyarlılığın oluşturulması aşamasında çok büyük engelleri aşmaya devam ediyor. Bundan dolayı da Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitim imkânları ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen ‘2020 Yılı Engelsiz Üniversiteler’ adlı programa aday olarak gösterildik. Böylesi güzel bir uygulama için bizleri teşvik eden YÖK Başkanımız Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç hocamıza ve YÖK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu düşüncelerden hareketle engelin onları eksik gören kalplerde olduğuna inanıyor, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün hayırlara ve güzel başlangıçlara vesile olmasını diliyorum.”