Rektörümüzün "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" Mesajı

Rektörümüzün

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olması nedeniyle Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, bir mesaj yayımladı. Rektörümüz yayımladığı mesajında şu açıklamalara yer verdi:

“İnsanın hakkının ve hukukunun gelişimi, medeniyetin gelişimi ile de doğru orantılıdır. İnsanlığın binlerce yılda ulaşabildiği çağdaş uygarlık düzeyinde demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları gibi kavramlar temel evrensel değerler olarak öne çıkmıştır. 10 Aralık 1948 yılında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun Paris’te yapılan 183’üncü oturumunda kabul edilen 30 maddelik bildiride insan hak ve hukuku ‘İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ adıyla anılmaktadır. 73’üncü yıldönümünü kutladığımız bu beyannamede; insanların dil, din, ırk, renk ve cinsiyet ayrımı gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı başta eğitim hakkı olmak üzere eşit, hür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmaları garanti altına alınmıştır. Gümüşhane Üniversitesi olarak insan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusuna büyük önem vermekteyiz. Bu sebeple de gerek öğrencilerimiz gerekse de çalışanlarımızın eğitim başta olmak üzere can ve mal güvenliğini sağlarken, temel hak ve özgürlüklerini güven içerisinde kullanmalarına imkân tanıyacak ortamı oluşturmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Zengin, fakir demeden dil, din, ırk ayrımı yapmadan insan onurunu zedeleyen tüm uygulamaların karşısında olan Üniversitemiz, bütün insanların insanca yaşama hakkını koruma noktasındaki asil duruşunu bugün olduğu gibi gelecekte de devam ettirecektir. Bu vesileyle insan haklarının gözetildiği ve korunduğu güvenli bir gelecek temennisiyle ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü en kalbi duygularla kutluyor, bütün vatandaşlarımıza sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diliyorum.”