Rektörümüz Doğu Karadeniz Bölümü Üniversite Rektörleri İle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Doğu Karadeniz Bölümünde yer alan Üniversitelerin Rektörleri ile bir araya geldi.

Rektörümüz, söz konusu üniversiteler arasındaki mevcut iş birliklerin değerlendirilmesi ve yapılması planlanan yeni iş birlikleri üzerine görüşmelerin gerçekleştirildiği Ordu Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı İstişare Toplantısına katıldı. Toplantı sırasında söz konusu toplantıların, çeşitli konularda istişarelere varılması ve ortak karara ulaşılması adına önemli olduğu vurgulandı. Ek olarak iş birliğinin ve yardımlaşmanın düzenli olarak devamının sağlanması bakımından bu tür toplantıların gerekliliğine dikkat çekildi.

Toplantı kapsamında Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ile birlikte Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın misafiri oldular.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Karşılıklı iş birliği ve Üniversitelerarası dayanışmayı artırmak amacıyla bir araya geldiğimiz İstişare Toplantısında Üniversitelerimiz adına önemli birlikteliklere imza attık. Öğrenci merkezli bir yaklaşım ve eğitim-öğretimin kesintiye uğramaması anlayışıyla hareket ettiğimiz Üniversitelerimizde oluşabilecek sorunlarla ilişkili olarak birlikte hareket etmek gibi çeşitli istişarelerde bulunduk. Bu amaçla da İstişare Toplantısının tertip edilmesinde emeği geçenlere ve ev sahipliğinden dolayı Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Ali Akdoğan ile katılan tüm Rektörlerimize teşekkür ediyorum.”