OMÜ Heyetinden Rektörümüze Ziyaret

Üniversitemiz ile diğer üniversiteler arası akademik iş birliği görüşmeleri sürüyor.

Bu amaçla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Uzun, OMÜ Eğitim Fakültesi Coğrafya Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz ve OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Aylar Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in konuğu oldular. OMÜ Heyeti, Rektörümüzü 2’nci defa atanmasından dolayı tebrik ettiler.

Görüşmeler kapsamında iş birliklerinin güçlendirilmesi ve yeni ortak çalışmalara imza atılması yönündeki temenniler dile getirilirken, eğitim, bilim ve teknoloji alanlarında üniversitelerin izlemesi gereken yeni yaklaşımlara ilişkin görüşler karşılıklı olarak dile getirildi. Üniversiteler arasındaki birliktelikleri kuvvetlendirecek bu ziyaret için Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şu açıklamaları yaptı: “Akademiye ve bilimsel çalışmalara önem veren bir üniversite olarak hızlı bir şekilde büyüme gösteriyoruz. Tabi bu büyümemizin en büyük katkısı yapılan ziyaretlerdir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden bizleri ziyarete gelen değerli hocalarımızla üniversitelerimiz arasında gerçekleştirilecek çalışmalarla akademik faaliyetlerin artırılması ve geliştirilecek projelerde ortak hareket edilmesi ile ilgili fikir alışverişlerinde bulunduk. Üniversitelerin güncel durumları, salgın döneminde yürütülen çalışmalar ve normalleşme döneminde atılacak adımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunduk. Bundan dolayı OMÜ Öğretim üyesi değerli hocalarıma yaptıkları ziyaretlerden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Ziyaret sonrasında heyet tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e günün anlam ve öneme ilişkin Türk bayrağı ve saat hediye edildi. Ziyaret toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.