III. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Hazırlıkları Devam Ediyor

Üniversitemiz iş birliği ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi ev sahipliğiyle, “III. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi” başlıyor.

İlki, 13-15 Mart 2019 tarihleri arasında, Üniversitemiz ortaklığı ile Mersin’de; ikincisi ise 7-9 Kasım 2019 tarihleri arasında, Üniversitemizde gerçekleştirilen Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nin üçüncüsü 17-18 Mart 2022 tarihleri arasında, Kilis 7 Aralık Üniversitesi tarafından çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Üç gün sürecek olan kongreye değerli bilim insanlarının katılımı bekleniyor.

III. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi; sosyal bilimler alanında çalışan akademisyen ve araştırmacıların buluşması ve fikir alışverişinde bulunabilmeleri için zemin sunacaktır. Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nin ev sahipliğinde; 17-18 Mart 2022 tarihleri arasında düzenlenecek kongre, sosyal bilimlerin ilgi alanına giren çeşitli problemleri tespit etmek ve bunlara çözüm önerileri sunmak adına kapsamlı bir etkinlik olacaktır.

Gerçekleştirilmesi planlanan kongre hakkında açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Sosyal bilimlerin farklı alanlarında çalışan katılımcıları buluşturmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Kilis 7 Aralık Üniversitesi ile birlikte hazırladığımız Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi serisinin üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Çevrim içi olarak gerçekleştireceğimiz kongrenin ilk günkü oturumunda Üniversitemizden İletişim alanında 5, Siyaset Bilimi ve Yönetimi alanında 5, İslami Bilimler alanında 6, Dil, Coğrafya ve Sanat alanında 5 ve Eğitim Bilimleri ve Edebiyat alanında da 4 olmak üzere toplamda 25 sunum gerçekleştirilecektir. Türk tıp doktoru ve Klasik Türk müziği sanatçısı Alâeddin Yavaşca ve edebiyatımızın özellikle şiir alanındaki ünlü isimlerinden şair, yazar, düşünür ve siyasetçi Sezai Karakoç’un anısına gerçekleştirilecek kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyor, kongrenin gerçekleşmesi için emek verenlere de teşekkür ediyorum.”