Barınaktaki Hayvanlar İçin Seferber Oldular

Üniversitemiz öğrencileri ve öğretim elemanları Gümüşhane Belediyesi’ne ait hayvan barınağındaki sahipsiz sokak köpeklerine yardım ederek bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attılar.

İstanbul Bakırköy’de bulunan Oğuzkaan Koleji Ortaokulu öğrencileri düzenledikleri 3 günlük kermesten elde ettikleri gelirler ile aldıkları 16 paket mamayı Gümüşhane Belediyesi hayvan barınağındaki köpeklere verilmek üzere gönderdiler. Bu kapsamda Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan Dr. Öğretim Üyesi Serdar Bayrakdaroğlu önderliğinde Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen yemleme etkinliği düzenlendi. Gerçekleştirilen etkinliğe Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrenci ve öğretim elemanları ile Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Celal Taşci’nin eşi Ayşe Taşci, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın ve Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Polisi ekipleri katıldı.

Söz konusu etkinliği sürekli hale getirmek istediklerini ifade eden Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Yılmaz Albayrak etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Biz özellikle yüksekokul öğrencilerinin kendilerinin geliştirdiği bir sosyal sorumluluk projesinden yola çıkarak bunu daha da geliştirmek istedik. Daha sonra bu fikri Emniyet Müdürlüğümüz ile de paylaştık. Onlar da her türlü desteği bize verdiler. Biz bunu sadece 1 günlük proje olarak değil, her ay uygulayabileceğimiz ve yıl içine yayacağımız ve yıllarca sürecek sokak hayvanları ve barınaktaki hayvanlara uzun yıllar hizmet edeceğimiz bir projeye dönüştürmek istedik. Bugün projemizin ilk adımını yaptık. Özellikle sponsorluklar ve kendi imkânlarımızla oluşturduğumuz yem torbalarıyla beraber öğrenci arkadaşlarımızla bir araya gelerek burada hayvanlara yemlerini verdik. Destek veren herkese teşekkür ediyorum.”

Ortaokul öğrencilerinin kermeste kazandıkları gelirlerle alınan mamaları, barınakta bulunan sahipsiz sokak hayvanlarına verdiklerini dile getiren Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Serdar Bayrakdaroğlu ise “Emniyet Müdürlüğümüz ve Rektörlüğümüzün destekleriyle güzel bir sosyal sorumluluk projesine başladık. Bu projede hayvan barınağımızla ilgili, haftada iki gün yemleme yapmak istiyoruz. Bugünkü organizasyonumuz, İstanbul Bakırköy Oğuzkaan Koleji Ortaokulu öğrencilerinin tarafından düzenlenen 3 günlük kermeste kazandıkları gelirle bize 16 paket mama göndermesi sayesinde gerçekleştirildi. Bizler de bu sayede öğrencilerimizle birlikte burada yemleme yaptık. Katkılarından dolayı Oğuzkaan Koleji Ortaokulu öğrencilerine çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu gibi sponsorlarımızla beraber düzenli olarak haftada 2-3 gün burada yemleme yapmak istiyoruz. Birkaç okulla daha görüşüyoruz. Üniversitede bir kulüp kurma aşamasındayız. Hatta ikinci dönem bir dersimizi proje olarak nitelendirdik, öğrencilerin hazırladığı projeler neticesinde elde edilen gelirlerle tekrardan mama alıp barınakta yemleme yapacağız” diye konuştu.

Gerçekleştirilen anlamlı proje hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise; “Toplum yararını gözeten ve insanlara, hayvanlara, doğaya, çevreye saygı ve sevgi çerçevesinde yaklaşan genç bir nesil, bizlerin geleceğe büyük ümitlerle bakmasını sağlıyor. İstanbul Bakırköy’de bulunan Oğuzkaan Koleji Ortaokulu öğrencilerinin düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelirleri Üniversitemizdeki öğrenciler aracılığıyla hayvanlara yem alarak verilmesi bu ümidimizin pekişmesine de vesile oldu. Söz konusu gelişme bizler için gurur verici bir durumdur. Bu amaçla da etkinliğin gerçekleştirilmesinde başta emeği geçen İstanbul Bakırköy Oğuzkaan Koleji Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri olmak üzere Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Gümüşhane Şube Müdürlüğü, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Polisi ekipleri ile Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrenci ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.