Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in Sarıkamış Şehitleri'ni Anma Mesajı

"Tarihi şanlı zaferlerle dolu Osmanlı Devleti'nin, 1878’den beri Rus işgalinde bulunan Kars, Sarıkamış, Ardahan gibi doğu illerimizi geri almak amacıyla, 15-22 Aralık 1914 tarihlerinde başlayan harekatta 90 bin askerimizi şehit verdik. Destanlara bile konu olan bu olay, yoksulluk ve yoksunluk içinde kış şartlarında giyecek bir elbisesi bile olmayan Kahraman Türk Askerinin birbirlerine sarılı halde donarak şehit olmasına neden olmuştur. Bu sonuç, 103 yıldır Türk Milleti’nin büyük bir acıyla kalbini sızlatmaktadır.
Bugün gönderde çekili bir bayrağımız, üzerinde yaşadığımız bir Vatanımız varsa, bunu isimleri tarihe altın harflerle yazılan askerlerimize borçluyuz. Sarıkamış'ta ve yurdun her köşesinde kahramanlık örneği gösteren tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, kendilerini şükran ve minnetle anıyorum. Ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun."