Rektörümüz Üniversitemiz Personeliyle İftar Yemeğinde Buluştu

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, üniversitemizdeki bütün akademik, idari ve hizmetli çalışanlarına yönelik Sosyal Tesisler yemekhanesinde verilen iftar yemeğinde buluştu.
Her yıl Rektörümüz tarafından geleneksel olarak Ramazan ayında üniversitemizin bütün çalışanlarına yönelik yapılan iftar programı, bu yılda devam etti. Pazartesi günü Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi akademik, idari ve hizmetli çalışanlarıyla yapılan iftar programı, Salı gününde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Turizm Fakültesi, İletişim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Gümüşhane Meslek Yüksekokulu ile devam etti. İftar yemeğinin üçüncü günü olan Çarşamba gününde de Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademik, idari ve hizmetli çalışanlarına iftar yemeği verildi. İftar yemeklerinin devamı 27 Mayıs Pazartesi günü ilçelerimizde bulunan Meslek Yüksekokulları ve Genel Sekreterliğimiz bünyesindeki bütün birimlere yönelik yapılacak bir program ile son bulacak.
İftar yemeğinin üniversite personeli arasındaki birlik ve dayanışmayı arttırdığını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Ramazan ayının birçok özelliği vardır. Kur-an’ın ve peygamberimizin ifadelerine göre bir kurutuluş ayıdır. Ramazan ayı her şeyden önce bir değişim ve dönüşüm ayıdır. Ramazan, programı yaratıcımız tarafından planlanmış sahurla başlayan iftarla sona eren, içerisinde Kur-an, ibadet, tövbe, iyilik ve güzelliğin olduğu son derece yoğun bir eğitim ayıdır. Herhangi bir eğitim kurumuna kayıt için tercih edeceğimiz okula bağlı olarak çok sayıda şart öne sürülüyor. Ama Ramazan için böyle bir şart yoktur. Tek istisnası dinen özür grubudur. Eğer dinen bir özrünüz yoksa yaşınız, milliyetiniz, eğitim-öğretim seviyeniz ne olursa olsun hepimizin katıldığı büyük bir okuldur. Rabbimize şükürler olsun ki bu Ramazan’ı da birlikte yaşıyoruz. Hepimiz biliyoruz ki Ramazan ayı sadece oruç ayı değildir. Kutsal kitabımız Kur-an’ı Kerim bu ayda indirilmeye başlandı. Çok şükür bugün burada birlikte iftar yapmanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Rabbim Ramazanın bütün güzelliklerinden hepimize bol bol yararlanmayı nasip etsin. Sevdiklerimizle birlikte sağlıklı, huzurlu bir şekilde bayrama da kavuşturması dileğiyle, herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.