İletişim Fakültesi’ne Birincilik Ödülü

Üniversitemiz İletişim Fakültesi uygulama birimlerinden Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) tarafından çekilen “Alarga” adlı belgesel filmi, 16’ıncı Çevre Film Festivali’nde birincilik ödülüne layık görüldü.
Yönetmenliğini İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Doğukan Akın’ın üstlendiği ve Rize’nin balıkçı köyünde, balıkçılık yapan kadınların hikâyesini anlatan film, 16’ıncı Çevre Film Festivali’nde birincilik ödülü aldı. Gümüşhane Film Atölyesi Koordinatörü Arş. Gör. Said Tuğcu, Rize haricinde İstanbul’da, Kahramanmaraş’ta ve Nevşehir’de de belgesel filmler çektiklerini, bunların kurgu sürecinin devam ettiğini belirtti. Filmin yönetmenliğini üstlenen Doğukan Akın, “Bu başarıyı, ekip arkadaşlarımızla ve danışman hocamızla elde ettik. Üzerimde emeği olan aileme, hocalarımıza ve üniversitemize teşekkür ediyorum” dedi.
Alarga filminin göstermiş olduğu başarının kendilerini gururlandırdığını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “İletişim Fakültemiz geçen yıl çektikleri filmler ve hazırladıkları eserler ile ulusal ve uluslararası alanda toplam 22 ödül aldı. Fakültemiz, daha öncesinde Aydın Doğan Vakfı’nın düzenlemiş olduğu 29’uncu Genç İletişimciler Yarışması’nda 8 öğrencisi ile 5 dalda ödül alarak kendi ödül rekorunu kırmıştı. Bunlar hakikaten göğsümüzü kabartan ödüller oldu. Bu yıl da 16’ıncı Çevre Film Festivali’nde birincilik ödülüne layık görülen Alarga isimli belgesel film ile bu başarılarını devam ettiriyorlar. Bu tür gelişmeler öğrencilerimizi yüreklendirirken, bizleri de onurlandırıyor. Zira Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi, Türkiye’de eğitim veren İletişim Fakülteleri arasında bir farkındalık yaratmış durumdadır. Ulusal ve uluslararası alanda üniversitemizi tanıtmak adına emeği geçen yöneticilerimize, idari personelimize ve de öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. ” şeklinde konuştu.