Gümüşhane'de Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı Başladı

Üniversitemiz Turizm Fakültesi tarafından 21 Eylül 2018 tarihinde “II. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi ile eş zamanlı olarak düzenlenen “Gümüşhane'de Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı” başladı.
Alanında uzman katılımcıların görüşleri doğrultusunda Gümüşhane ilinde sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi ve mevcut sorunlara çözüm önerileri sunulması amacıyla düzenlenen çalıştay başladı. Çalıştay, Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezi’nde öğleden önce ve öğleden sonra iki oturum olmak üzere tüm gün sürdürülmesi planlanmaktadır. Çalıştay; “Sürdürülebilir Kış Turizmi”, “Sürdürülebilir Kültür Turizmi”, “Sürdürülebilir Yayla Turizmi”, “Sürdürülebilir Eko-Turizm”, “Alt ve Üst Yapı Sorunları”, “Tanıtım ve Pazarlama” ve “Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi” konularına göre ayrılmış yedi ayrı çalıştay masasına akademisyen, eğitimci, araştırmacı/yazar, kamu temsilcisi, işletmeci, gazeteci ve diğer paydaşlardan katılımcılar iştirak ediyor. Tüm masalarda kendi konularına göre Moderatör eşliğinde sorulan sorulara masalardan alınan fikirler doğrultusunda Gümüşhane’nin söz konusu konuyla ilgili üstün ve zayıf yönleri ile Gümüşhane için fırsat ve tehditler (SWOT Analizi) ortaya konmaya çalışılacaktır. “Gümüşhane’de Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı Düzenleme Kurulu” tarafından çalıştayın tamamlanmasından kısa bir süre sonra ise, ortaya çıkan sonuçlara ilişkin bir sonuç raporu yayımlanacaktır.
Çalıştaydan çıkacak sonuçlarla birlikte Gümüşhane turizmi adına çok önemli adımların atılacağını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “ Her zaman belirttiğimiz üzere en önemli ekonomik sektörler arasında artık turizm sektörü de yer alıyor. Dünyada turist sayısı 1,3 milyara yaklaştı. Turizmden elde edilen gelir 1 trilyon dolardan fazladır. Gümüşhane ilimiz de bu gelirden kendisine ayrılan payı almayı hak ediyor. Bu nedenle de ilimizin turizm alanındaki başlıca sorunların tartışıldığı bu çalıştayın önemli sonuçlar elde edeceğine inanıyorum. Çalıştayda elde edilecek sonuçlar, Gümüşhane’de turizm konusunda ilgili karar vericilerin sürdürülebilir turizm çerçevesinde planlama ve politikalar belirlemelerinde rehberlik edici öneriler sunulması amaçlanıyor. Bundan dolayı da çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen başta Turizm Fakültesi Dekan vekilimiz Prof. Dr. Kemal Çelik olmak üzere tüm akademisyenlerimize ve katılımcılara teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.