24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Rektörümüz yayımladığı mesajında şu sözlere yer verdi:
“Ülkemizin eğitim sisteminin temelini öğretmenlerimiz oluşturmaktadır. Öğretmenlerimiz, insanlık tarihinin bilinen en kadim mesleğini icra eden ve bu sürece rehber olarak yön veren, önüne çıkan tüm zorluklara rağmen yolundan sapmadan ilerleyen, geleceği inşa eden gönül neferlerimizdir. Mesuliyeti ağır olduğu kadar kutsal bir meslek olan öğretmenlik, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin teminatı olan çocuklarımızı milli ve manevi değerlerine bağlı, aklını kullanıp sorun çözebilen, kendini gerçekleştirebilen, yeni ve özgün görüşler oluşturup eleştirel düşünebilen, üstün niteliklere sahip bireyler olarak geleceğe en iyi şekilde hazırlayan bir gönül işi ve adanmışlıktır.
Bir ülkede yürütülen her bir mesleğin kalitesi, özünde o ülkedeki öğretmenin güçlü ve nitelikli oluşuna bağlıdır. Özellikle üniversitemizde bu niteliğe ve özveriye dikkatle ve önemle yaklaşmaktayız. Çünkü günümüz dünyasında küreselleşmeyle birlikte oluşan rekabet ortamı, üstün niteliklere sahip insan yetiştirme ihtiyacını hayati konuma getirmiştir. Bizler Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak evrensel değerler ışığında, araştırmacı, çağın gereksinimlerine uygun bilgilerle donatılmış, yenilikçi, ülkemizin ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştirme gayesiyle hareket ediyoruz.
Bu vesileyle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde; başta hain terör örgütü mensuplarınca kaçırılıp, şehit edilen sınıf öğretmeni Gümüşhaneli hemşehrimiz Necmettin Yılmaz’a ve bu uğurda şehit olan tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gümüşhanemizde, üniversitemiz camiamızda, yurt içinde ve yurt dışında eğitime hayatları pahasınca emek ve gönül vermiş bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.”