Yönetim Bilişim Sistemi ve Yazılım Mühendisliğinin Geleceği Tartışıldı

Üniversitemiz İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü ve GUMIS (Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Topluluğu) tarafından öğrencilerimize yönelik bir oryantasyon programı düzenlendi.

İletişim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunu olan ve Microsoft Batı Bölgesi yöneticiliği yapmış olan Abdurrahman Bulut konuşmacı olarak katıldı. Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü SilverSoft Kulübü’nün yanı sıra öğretim elemanları ve öğrencilerinin de katılımı ile gerçekleştirilen programda konuşan Abdurrahman Bulut günümüz teknolojisinin geldiği noktalar, yönetim bilişim sistemleri bölümü ve yazılım mühendisliğinin geleceği, bilim dünyasında var olabilmenin adımları temalı bir sunum gerçekleştirdi. Öğrencilerin irade ve disiplin konularında kendilerini güçlendirmelerinin hayat boyu öğrenmeye katkısının büyük olacağını ifade eden Bulut; yurtdışında kariyer yapabilmek için İngilizcenin önemine vurgu yaptı.

Verdiği değerli bilgilerden dolayı Abdurrahman Bulut’a teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; “Günümüz teknolojisi baş döndürücü bir hızla ilerlemektedir. Bu hıza yetişmenin ve öncü olmanın adımı ise yazılımdan ve bu yönde verilecek eğitimlerden geçmektedir. Bu amaçla Üniversitemiz İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü ve GUMIS (Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Topluluğu) tarafından gerçekleştirilen etkinlikte emeği geçenleri kutluyorum. Etkinlik kapsamında aramızda bulunarak tecrübelerini aktaran ve yazılım hakkında aydınlatıcı bilgiler veren Sayın Abdurrahman Bulut hocamıza da teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.