Üniversitemize Ek Yerleştirme İle 655 Öğrenci Daha Geliyor

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme sonuçları açıklandı.

Üniversitemize ek yerleştirme sonucu 655 öğrenci daha yerleşti. 2023-2024 eğitim öğretim yılında %103’lük rekor bir oranla tercih edilen Üniversitemiz açıklanan ek yerleştirmelerle beraber bu oranını yükseltti.
ÖSYM tarafından açıklanan verilere göre Üniversitemizde;
Lisans bölümlerinde açılan 207 kontenjana 164 öğrenci yerleşti

78%

Torul Meslek Yüksekokulu

72%

Yükseköğretim Kurulu tarafından farklı nedenlerle üniversiteye gidememiş 34 yaş üstü kadınlara bu yıl ilk kez devlet üniversitelerinin önlisans ve lisans programlarında kontenjan ayrılmıştı. Üniversitemizde de bu uygulama neticesinde 19 öğrenci yerleşti. Eylül ayı itibariyle Üniversitemizin güncel öğrenci sayısı TÖMER öğrencileri hariç 23 bin 456 oldu. Ders kayıtlarının 1 Ekim tarihine kadar devam edeceği Üniversitemizde, 2 Ekim 2023 tarihiyle itibariyle dersler yüz yüze olarak başlayacak.

Üniversitemizdeki öğrenci sayısının yeni bir rekora doğru gittiğini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; “Her yıl başarılarına yenilerini ekleyerek ilerleyen Üniversitemiz ilimizin ve ülkemizin marka değeri olma yolunda büyük adımlar atmaya devam etmektedir. Özellikle de tercih oranları yüksek kaliteli bölüm ve programların açılmasıyla beraber bu yıl öğrenci sayımızda ciddi artışlar kaydetmeye devam ediyoruz. Gümüşhane Üniversitesi ülkemizin dört bir köşesinden gelecek öğrencilerini büyük bir heyecan ve coşkuyla beklemektedir. Öğrencilerimizin güvenliği, barınmaları ve eğitim öğretim alanındaki her türlü ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla Üniversite- şehir bütünleşmesine örnek olacak bir şekilde başta Gümüşhane Valiliğimiz ve Gümüşhane Belediyemiz olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla aralıksız bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Öğrencilerimizle taçlandırdığımız başarılarımıza yenilerini eklemenin heyecanı ve gayreti içerisindeyiz. Bu vesileyle de desteklerinden dolayı Valimiz Sayın Alper Tanrısever’e, Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen’e, tüm yöneticilerimize ve hemşerilerimize teşekkür ediyorum.Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyor, Üniversitemizi tercih eden tüm öğrencilerimize de başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.