Üniversitemizde TEKNOFEST Bilgilendirme Etkinliği Yapıldı

Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi tarafından “2024 TEKNOFEST Yarışmaları ve Başvuru Süreci Bilgilendirme Etkinliği” gerçekleştirildi.

Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte T3 Vakfı Gümüşhane İl Sorumlusu Fatma Nur Tip tarafından yarışmalar ve başvuru süreçleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Yüzüncü Yıl Marşı ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay Çakır yaptı. Prof. Dr. Çakır konuşmasında şunları söyledi: “Teknoloji öyle bir noktada ki insan hayatında her türlü güzelliği sağlayabiliyor. Ancak bazen de insan hayatına olumsuz etki yapabiliyor. En basit örnekle okyanusun orta noktasında alınan suyun atom bombasına dönüştürülmesi şekline; ama bir yandan da bakınca nükleer santrallerde elektrik de üretiliyor. Teknolojiyi insan yararına kullanırsanız olumlu bir sonuç elde edersiniz. Günümüz çevre koşullarında bazı değişiklikler var. Bizim elimizdeki imkânlarla beraber ülkemizdeki genç nesli teknolojiyle buluşturmak zorundayız. Bunların da başını çeken üniversitelerdir. Üniversite, insanın yaşamı boyunca eğitimin en anlamlı ve en geniş yaşadığı yerdir. TEKNOFEST etkinliği ülkemizde beş yılın üzerinde bir süreçte yapılmaya devam etmektedir. Biz Gümüşhane Üniversitesi olarak 2012 yılından beri böylesi etkinliklere her yıl katılıyoruz. Geçen yıldan başlayarak TEKNOFEST yarışmalarında katılımcı ve akademik paydaş üniversitesiyiz. Etkinlik içerisinde yapılan çalışmalardan sonrasındaki faaliyetlere kadar öğrencilerimizin yaptıklarında büyük ilgi gösteriyoruz. 15 yıllık bir üniversiteyiz; ancak ilk yüzde 10’luk dilimin içerisindeyiz. Bu rakam da azımsanacak bir rakam değildir. Bunu da ileriye götürecek olan öncelikle öğretim elemanlarımız, hocalarımız ve öğrencilerimiz olacaktır. Üniversitemizdeki öğrencilerimizin bu etkinliklere daha fazla ilgi duymalarını ve katılmalarını istiyoruz. Bu vesileyle de etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğüne, hocalarımıza, paydaşı olduğumuz TEKNOFEST ekibine teşekkür ediyorum.”

Prof. Dr. Günay Çakır’ın konuşmasının ardından TEKNOFEST başvuru süreci hakkında bilgilendirmeleri Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Gümüşhane İl Sorumlusu Fatma Nur Tip yaptı. İl Sorumlusu Fatma Tip bu yıl Adana’da gerçekleştirilecek TEKNOFEST 2024 için Gümüşhane’den 1000’e yakın başvuru hedeflediklerini dile getirdi. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali başvuru süreci, kategoriler ve yarışma hakkındaki süreci anlatan Tip, özellikle Üniversitemizden gençlerin festivale aktif katılımını beklediklerini dile getirdi. TEKNOFEST 2024, 46 ana kategori ve 117 alt kategoride düzenlenecek olan bir dizi yarışmaya ev sahipliği yapacak. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun seviyesinden öğrencilerin katılabileceği yarışmalarda, başarılı olanlara toplamda 30 milyon TL nakti ödül ve 55 milyon TL de malzeme desteği sağlanacak.

‘2024 TEKNOFEST Yarışmaları ve Başvuru Süreci Bilgilendirme Etkinliği’ne ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek etkinlik hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Gümüşhane’den TEKNOFEST’e katılan öğrencilerimizin bu büyük platformda başarılı projeler sunacaklarına inanıyoruz. Bu tür organizasyonlar, gençlerimizin teknoloji alanındaki yeteneklerini geliştirmeleri ve ulusal düzeyde fark yaratmaları için önemli bir fırsat sunmaktadır. TEKNOFEST, Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketlerinin yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, araştırma merkezleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenmektedir. Her yıl binlerce gencin katılımıyla düzenlenen festival, dünyanın en büyük teknoloji etkinliklerinden biri haline gelmiştir. Üniversite olarak paydaşı olduğumuz etkinlikte öğrencilerimizin yanındayız ve başarılarını dört gözle bekliyoruz. Bu vesileyle de yarışmalar ve başvuru süreci hakkında bilgilendirmelerde bulunan T3 Vakfı Gümüşhane İl Sorumlusu Fatma Nur Tip teşekkür ediyor, programın düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyorum.”