Üniversitemizde Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı Tanıtıldı

Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi organizasyonunda düzenlenen “2024 Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı Bilgilendirme Toplantısı” Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Gümüşhane İl Sorumlusu Fatma Nur Tip’in bilgilendirme yaptığı toplantıda Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuna sahip, Türkiye’nin yerli ve milli teknolojisini geliştirmesine katkı sağlamak konusunda istekli ortaokul, lise, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs desteği hakkında bilgiler verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlanan programın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay Çakır yaptı. Prof. Dr. Çakır konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti artık bir asırlık bir devlettir. Tabi bu süreç altında çağdaş ve teknolojik gelişmelerin arkasında değil, yanındayız. Bu gelişmelere öncülük etmek için de sizin gibi gençleri teşvik etmekle sağlanabilir. Üniversiteler bu gelişmelerin ortaya çıkmasına vesile olan kurumlardır. Üniversitelerden aldığınız bilgiyi gerçek hayata ve sahaya da aktarmanız gerekiyor. Biz üniversite olarak neredeyiz? Yaklaşık dört yıldan beri teknik altyapı ve imkanlarımız çerçevesinde geliştirdiğimiz projelerle TEKNOFEST çalışmalarına katılıyoruz. Umuyoruz ki birazdan verilecek bilgiler sizlere faydalı olacaktır. Bu amaçla da programın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Prof. Dr. Çakır konuşmasının ardından 2024 Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı hakkında bilgiler veren Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Gümüşhane İl Sorumlusu Fatma Nur Tip ise sunumunda şu noktalara değindi: “Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı milli teknoloji hamlesi yolculuğunda 2016 yılında kurulan her geçen yıl üzerine katlayarak büyüyen bir vakıftır. Vakfımız kapsamında birçok projemiz yer almakta. Bu projeler: Yükselen Yıldız Burs Programı, Eğitmen Mentor Burs Programı, Eğitim Desteği Burs Programı ve Sen Geleceksin Burs Programıdır. Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı kapsamında Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuna sahip, Türkiye’nin yerli ve milli teknolojisini geliştirmesine katkı sağlamak konusunda istekli ortaokul, lise, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs desteği sağlıyoruz. Burs alan öğrencilerimize özel eğitim imkanları ve Vakıf projelerinde yer alma fırsatı sunuyoruz. Kişisel, akademik ve kariyer gelişimlerine katkı sağlamayı hedefleyerek tüm öğrencileri başvuruya davet ediyoruz. Başvurular T3KYS üzerinden alınmaktadır. Burada yer alan arkadaşlarımızın çok büyük işler başaracağına inanıyorum. Biz de T3 vakfı ailesi olarak sizlere proje ve fikirlerinizde her türlü desteği vermeye hazırız. Yeter ki sizler bizlere projeler ile gelin.”

Gümüşhane Üniversitesi olarak Türkiye’nin teknolojik bağımsızlığını ve milli kalkınmasını desteklediklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek gerçekleştirilen program hakkında şunları söyledi: “Üniversitemiz, Teknoloji Transfer Ofisi organizasyonunda düzenlenen ‘2024 Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı Bilgilendirme Toplantısı’na ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduk. Ülkemizin yerli ve milli teknoloji alanında büyük bir hamle yapma vizyonu taşıyan programda özellikle öğrencilerimizin başvurmalarını istediğimiz burs programları hakkında bilgiler verildi. Türkiye’nin yerli ve milli teknolojisini geliştirmeyi hedefleyen bu burs programı, geleceğin teknoloji öncülerini desteklemeyi amaçlamaktadır. Gümüşhane Üniversitesi olarak, Ülkemizin 100’üncü yılında teknolojik bağımsızlığını ve milli kalkınmasını destekleyen bu tür gelişmelere daima açık olduğumuzu yinelemekten mutluluk duyuyoruz. Genç yeteneklerin eğitimine ve gelişimine destek vermek, ülkemizin teknolojik vizyonunu ileriye taşımak için hayati bir öneme sahiptir. Bu vesileyle de program hakkında bilgiler veren Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Gümüşhane İl Sorumlusu Fatma Nur Tip ve tüm vakıf heyetine teşekkür ediyor, programın başvuracak tüm öğrencilerimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”