Üniversitemizde Huzur ve Güveni Artırma Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemizde eğitim öğretimin özgür ve güven ortamı içerisinde sürdürülebilmesi amacıyla “Üniversitede Huzur ve Güveni Artırma İl Komisyonu” toplantısı gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Rektörlük Toplantı Salonunda Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; Üniversite yerleşkelerinin bina, tesis ve diğer alanlarına ilişkin risk analizlerinin yapılarak gerekli tedbirlerin alınması, uyuşturucu suçlarıyla mücadele, suç/terör örgütlerinin eleman kazanımlarının engellenmesi, istismar ve provokasyonların önüne geçilmesi başta olmak üzere meydana gelebilecek müessif olayların önlenebilmesi için ihtiyaç duyulan ilave tüm tedbirlerin alınması gibi konular masaya yatırıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever; “Yeni eğitim öğretimin başlamasıyla beraber öğrencilerimizi ilimizde misafir edeceğiz. Daha öncesinde öğrencilerin konaklama ile ilgili ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla bir toplantı gerçekleştirmiştik. Hiçbir öğrencimizi dışarıda bırakmayacak şekilde gereken planlamalar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından yapıldı. Şimdi bu öğrencilerimizin güvenlik ihtiyaçları ile ilgili bir sıkıntıları olur mu? Geçmiş yıllarda ne gibi sıkıntılarla karşılaşıldı? Bu yolda ne gibi önlemler almamız gerektiğiyle alakalı olarak bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle de katılan herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali Tanrısever’in ardından bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise şunları söyledi: “2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesinde rutin olarak yılda iki defa gerçekleştirdiğimiz güvenlik toplantılarının ilkinde sizleri ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitemiz 23 bin 500 civarı bir öğrenci sayısıyla yeni eğitim öğretim yılına başlıyor. Barınma problemi ile ilgili toplantıda da ifade etmiştik. Bu çocuklar hepimizin evladıdır. Kendi çocuklarımız başka illerde okurken onlar için istediğimiz asgari standartları barınma, güvenlik, sağlık, huzur ve donanımlı eğitim öğretim gibi bizlerde tüm öğrencilerimiz için önemsiyoruz. Bu nedenle de en önemlisi olarak gördüğümüz güvenlik toplantısıdır. Çünkü gençlerimiz üzerinde maalesef aileden ayrıldıktan sonra çok farklı alışkanlıklar üzerine çevre baskısı ortaya çıkabiliyor. Bu konuda gençlerimizin huzur ve güven içerisinde okullarının başlangıcından mezuniyetlerine kadar geçecek süre içerisinde Sayın Valimiz başta olmak üzere Belediye başkanımız ve kamu kuruluşlarımızın değerli yöneticilerinin öğrencilerimize verdiği ve bundan sonra da verecekleri tüm destekleri için çok teşekkür ediyorum.”