Üniversitemiz TEKNOFEST 2023’e Katıldı

Milli teknolojinin hamlesinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2023’e Üniversitemiz de katıldı.

Cumhuriyet’imizin 100. yılında Ankara’da teknoloji ve bilim meraklılarına kapılarını açan TEKNOFEST 2023 bu yıl kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de aralarında bulunduğu 125 paydaş kurumla gerçekleştiriliyor.

TEKNOFEST’in akademik paydaşı olarak festivale katılan Üniversitemiz, festival alanında açtığı stantta ziyaretçi akınına uğradı. Kurduğu stantta gün boyunca gelen misafirlerine tanıtımlar gerçekleştiren Üniversitemiz ekibi kariyer gelişimleri hakkında bilgilendirmelerin yanı sıra kurumlar arası iş birliklerin de temellerini atmış oldu.

Beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay Çakır ile Ankara’da gerçekleştirilen fuar alanına katılan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek burada YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Rektörümüz daha sonrasında Üniversitemiz tarafından açılan standı ziyaret ederek ekiplerimize başarı dileklerinde bulundu.

Bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen fuar 3 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek. Fuar hakkında izlenimlerini aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Türkiye’nin geleceğine yönelik büyük umutlar ve heyecanlar taşıyan bir organizasyonun parçası olmak ve Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu özel yılda, TEKNOFEST 2023 etkinliğinde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.  Teknoloji ve bilim meraklılarının bir araya geldiği bu tarihi etkinlik, sadece teknolojik ve bilimsel gelişmelere odaklanan bir organizasyon olmanın ötesinde, aynı zamanda genç yetenekleri teşvik etmek, inovasyonu desteklemek ve ülkemizi uluslararası alanda daha da yükseklere taşımak için bir fırsattır. Gençlerimizin bilim ve teknolojiye olan ilgisi, yetenekleri, ülkemizin ilerlemesine ve gelişmesine katkı sağlayacaktır. Bu nedenle, gençlerimize destek olmak, onları teşvik etmek ve onların potansiyelini en üst düzeye çıkarmak, Üniversite olarak en öncelikli hedeflerimizden biridir. Gümüşhane Üniversitesi olarak, teknolojiye ve bilime verdiğimiz önemi burada bir kez daha göstermenin imkanına sahip olmak bizler için büyük bir mutluluk oldu. Festival alanında açtığımız standımızda, yaptığımız araştırmaları, inovasyon projelerini ve akademik çalışmalarımızı ziyaretçilerimizle paylaşmaya devam ediyoruz. Ayrıca, kariyer gelişimi konusunda bilgi ve rehberlik sunarak genç yeteneklerin önünü açmaya ve Üniversitemizi daha yakından tanımaları için çalışıyoruz. Ziyaretçilerin yoğun ilgisi bizleri hayli sevindirdi.
Bu vesileyle de festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”