Üniversitemiz İletişim Fakültesi’nden Ödül Yağmuru

İletişim fakültesi öğrencilerinin medyanın çağdaş liderleri olarak yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla her yıl düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması sonuçları açıklandı.

18 üniversiteden 62 başarılı öğrencinin projelerinin ödüllendirildiği 33. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’na 12 öğrencisiyle finale kalma başarısını gösteren Üniversitemiz İletişim Fakültesi’nden ödül yağmuru geldi.

Şimdiye dek 20 bini aşkın öğrencinin proje üreterek katılım gösterdiği yarışmada, bu yıl 18 üniversiteden 62 öğrenci, 44 proje ile ödüle değer görüldü.
Yarışmanın finalistleri, bu yıl deprem farkındalığına katkı sağlayacak projeler geliştirmeleri için sektörün önde gelen isimleri tarafından mentorluk desteği alacak. Yıl sonuna dek geliştirecekleri bu projelerle gençler çağın iletişim trendleri ve araçlarıyla kariyerlerine başlamaları için bir teşvik kazanırken, deprem bölgelerinde toplumsal hafızanın canlı tutulmasına da katkıda bulunulacak.
Yazılı, görsel, işitsel ve internet yayıncılığı ana dallarından oluşan yarışmada Üniversitemiz İletişim Fakültesi; Yazılı Anadalında Haber ve Araştırma dalında Ramazan Saraç “Şampiyonluk Bileğinin Hakkı” adlı spor haberi yazısıyla üçüncülük, İnternet Yayıncılığı Anadalında İnternet Medya Sitesi dalında Feyza Nur Kavlak, Hilal Avci ve Ufuk Saffet Kaya “Teknolojiden Haberler” adlı projeleriyle üçüncülük ve Sosyal Medya Projesi dalında ise Rana Kural, Dilara Gökçe, Kardelen Karlı ve Sedanur Yeniay “Naif Gönüller” adlı projeleriyle ikincilik ödülüne layık görüldüler.
“Basübadelmevt” adlı projesiyle öğrencilerimizden Ömer Şimşek, Necip Sefa Ünal, Beyza Nur Gök ve Burak Kesim Görsel Dalda Üstün Başarı Ödülüne layık görüldüler.

Gerçekleştirilen yarışmanın sonuçlarının kendilerinde büyük heyecan uyandırdığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Her yıl başarıyla gurur duyduğumuz Üniversitemiz İletişim Fakültesi yine büyük bir başarıya imza atarak bizleri gururlandırdı. 12 öğrencisiyle 33. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’na katılan İletişim Fakültemiz, yarışmada aldığı ödüllerle başarılarına bir yenisini daha kattı. Öğrencilerimizin bu başarıları, Üniversitemizin eğitim kalitesinin ve öğrencilerimizin potansiyelinin bir yansımasıdır. Bu tür başarılarla öğrencilerimizin motive edilmesi ve ilham alması, geleceğin iletişim sektöründe liderlerinin yetişmesine katkı sağlayacaktır. Öğrencilerimizin projeleri, iletişim dünyasının önde gelen isimleri tarafından mentorluk desteği alarak deprem farkındalığına katkı sağlayacak nitelikte seçilmiştir. Bu projelerin geliştirilmesi ile gençler, çağın iletişim trendleri ve araçlarıyla kariyerlerine başlama konusunda teşvik edilecekler. Aynı zamanda deprem bölgelerinde toplumsal hafızanın canlı tutulmasına da önemli bir katkı sağlanacaktır.
Bu vesileyle de başta İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülsüm Çalışır olmak üzere tüm öğrencilerimizi ve danışman hocalarını aldıkları ödüllerden dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”