Üniversitemiz İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Akreditasyon Sürecinde

İLEDAK Değerlendirme Ekibi Üniversitemiz İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nün akreditasyon süreçlerine ilişkin olarak dört gün boyunca çeşitli incelemeler ve değerlendirmelerde bulundu.

İletişim alanındaki programların akreditasyon sürecini yürüten İLEDAK (İletişim Araştırmaları Derneği) Değerlendirme Ekibi Üniversitemiz ve İletişim Fakültesi’nde bir dizi kurum ziyaretleri gerçekleştirdi. Gerçekleşen ziyarete ekip başkanı Prof. Dr. Dursun Gökdağ, değerlendiriciler Prof. Dr. Mustafa Koçer, Doç. Dr. Yeşim Esgin, Doç. Dr. Banu Dayanç Kıyat ve öğrenci değerlendirici Emre Ergen katıldı.

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nü değerlendiren ekip, kurum içerisinde yaptıkları incelemelerin ardından Medya Merkezi Birimlerini de inceledi. Burada GİF Ajans, GÜN TV, GÜFA (Gümüşhane Film Atölyesi), Kampüs Fm, GİF Haber, İletişim ve Organizasyon Birimi, Tasarım Birimi, Sosyal Sorumluluk ve Proje Birimi’ni gezen değerlendirme ekibi sorumlu öğretim elemanları ile görevli öğrencilerle bilgi alışverişinde bulundu.

Dört gün boyunca kurum hakkında çeşitli bilgiler alan ve incelemelerde bulunan ekip, ara değerlendirme raporunu açıklamak için Üniversitemiz Rektörlük Binası Senato Toplantı Salonu’nda Üniversitemiz yöneticileriyle bir araya geldi. İLEDAK Ekip Başkanı Prof. Dr. Dursun Gökdağ, saha incelemesinin ardından hazırlanan raporu İletişim Fakültesi Dekanı ve Halkla İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır’a teslim etti. Burada gerçekleşen inceleme ve değerlendirmelerin ardından süreç, hazırlanan raporun İLAD Yönetim Kurulu’na sunulması ile devam edecek. Akreditasyon konusunda kararı, değerlendirme ekibinin raporu ve önerisi doğrultusunda İLAD Yönetim Kurulu verecek.
Konu hakkında açıklamalar bulunan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır, “Akreditasyon süreci zorlu bir süreçti. Yol açmak kolay bir süreç değil. Yaklaşık üç yıldır çalışıyorduk. Bu süreç tamamen emek istiyor; ama emekle birlikte süreç bütün ekibin de katılımını gerektiren bir çalışma aşamasını kapsıyor. Bu anlamda bundan sonra akreditasyon sürecine dâhil olacak tüm yönetici hocalarıma tavsiyem, bu zorlu süreçte bütün bölümlerin ve programların akademik kadrolarını işin içine dâhil etmeleri ve süreci böyle yönetmeleridir. Çünkü bu yol, tek başına yürünecek bir yol değil. Çalışmalarımızın her aşamasında bize desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek başta olmak üzere Rektörlük yönetimine, her daim birlik ve beraberlik ruhu ile çalışmalara dahil olan bölümdeki idari ve akademik personelimize, değerlendirme ekibinde yer alan hocalarımıza ve bu toplantıya katılım sağlayan tüm yöneticilerimize bu toplantıya katılım sağladıkları için çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Senato Toplantı salonunda yapılan değerlendirmeleri takip eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bugün burada Üniversitemiz İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümümüzün gerçekleştirdiği akreditasyon sürecinin ikinci aşaması için toplandık. İlk aşama, değerli heyetimizin Üniversitemiz ile ilgili bilgi ve belgeleri incelemesiyle oluştu. Küreselleşen dünyada mal ve hizmetlerin kalitesi ile kurumlarda verimlilik, artık her sektörün öncelikli konuları arasında yer alıyor. Akreditasyon, bir eğitim kurumunun kalitesini ve ulusal standartlara uygunluğunu değerlendiren kapsamlı bir süreçtir. Bu süreç, kurumunuzun eğitim kalitesini artırarak öğrencilere daha iyi bir öğrenme deneyimi sunmasına katkıda bulunur. Bu sektörler içerisinde sağlık ve eğitim ilk sıralarda bulunuyor. Bilginin, teknoloji ve iletişimin gelişmesiyle rekabete artmıştır. Yükseköğretim kurumları da en üst seviyede eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü kurumlar olarak bu rekabette yerini almaktadır. Söz konusu rekabetin temel dinamiklerinden birini de kalite süreçleri oluşturuyor. Kalite süreçleriyle ilgili başlamamız gereken en önemli nokta akreditasyon süreçleriydi. Geleceğin liderleri, iletişim dünyasında etkili ve bilinçli bir şekilde yer alacak olan öğrencilerimiz için sunduğumuz eğitimde, ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğumuzun tescillenmesi demek, Üniversite olarak bizlere sorumluluklarımızı daha da artırma fırsatı sunmaktadır. Bu amaçla yol haritamızı belirleyip buna göre devam edeceğiz. Akreditasyon sürecinin ilki olmasından dolayı mutluyuz. Bu arada Üniversitemizin kuruluşundan bu güne kadar bu süreçlerin içerisinde yer almış ve halen kalite süreçlerini yürüten koordinatörlerimize, öğretim üyelerimize ve katkı sağlayan bütün arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Biz inanıyoruz ki gelecek yıl devam bu süreçler devam edecektir.
Bu vesileyle de İLEDAK Değerlendirme Ekibi Başkanı Prof. Dr. Dursun Gökdağ hocamıza ve değerlendiriciler Prof. Dr. Mustafa Koçer, Doç. Dr. Yeşim Esgin, Doç. Dr. Banu Dayanç Kıyat, öğrenci değerlendirici Emre Ergen’e Üniversitemizdeki değerlendirme süreçlerinde bulundukları, sundukları katkı ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Süreci en başından itibaren takip eden İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülsüm Çalışır başta olmak üzere öğretim elemanlarımıza ve idari personelimize de ayrıca teşekkür ediyorum.”