Üniversitemiz Genç İletişimciler Yarışması’nda 12 Öğrencisiyle Bir Kez Daha Finalde

Üniversitemiz İletişim Fakültesi bu yıl da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda 12 öğrencisiyle finale kalarak büyük bir başarıya imza attı.

İletişim fakültesi öğrencilerinin medyanın çağdaş liderleri olarak yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla her yıl düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması, bu yıl 33’üncü kez düzenleniyor.
Her yıl başarılı çalışmalarıyla finale kalan Üniversitemiz İletişim Fakültesi geleneği bu yıl da sürdürerek 12 öğrencisiyle finale kalma başarısını gösterdi. Fakültemiz öğrencilerinden Beyza Nur Gök, Burak Kesim, Dilara Gökçe, Feyza Nur Kavlak, Hilal Avci, Kardelen Karlı, Necip Sefa Ünal, Ömer Şimşek, Ramazan Saraç, Rana Kural, Sedanur Yeniay ve Ufuk Saffet Kaya bu yıl 33’üncüsü düzenlenen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda finale kalmayı başardı.

Her geçen gün daha da önem kazanan iletişim mesleğine nitelikli iş gücü yetiştirmek, medya liderleri ve çağdaş gazeteciler kazandırmak, bu mesleğe gönül veren gençlerimizin önünü açmak amacıyla düzenlenen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’na yoğun bir ilgi oldu.

Yılın başında yaşanılan yüzyılın deprem felaketi nedeniyle yarışmada bu yıl ödül töreni gerçekleştirilmeyecek ve ödül kazananlar Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Doğan Vakfı tarafından 15 Eylül tarihinden sonra ilan edilecek.
Aydın Doğan Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre bu yıla özel olarak yarışmada finale kalan tüm öğrenciler bir mentorluk sistemiyle Doğan Şentürk, Deniz Zeyrek, Ferhan Kaya Poroy gibi sektörün önde gelen isimleriyle eşleştirilerek kendi kazandıkları dallarda deprem farkındalığına yönelik bir proje geliştirecekler. Bu sayede yarışmada başarı elde eden mesleğin genç profesyonellerine mesleklerini çağın geçerli iletişim kodları ve araçları ile icra etmeleri ve kariyerlerine önde başlamaları için değerli bir teşvik ortamı yaratmak hedefleniyor. Bunun yanı sıra proje ile deprem bölgesinde hayatın normale dönmesi adına toplumsal hafızayı canlı tutmaya katkı sağlanmış olacak.
Medya sektörünün önde gelen yarışmalarından birisi olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda 12 öğrencimizin finale kaldığı bilgisini büyük bir gurur ve mutlulukla karşıladığını dile getiren İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Bu yıl 33’üncüsü düzenlenen adı geçen yarışmada öğrencilerimizin önceki yıllardan daha fazla sayıda proje ile finale kalması bizleri fazlasıyla heyecanlandırdı. Sevgili öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Her yıl artan sayıda proje ile finalde Üniversitemizin ve Fakültemizin adını duyuran öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Söz konusu başarı, öğrencilerimizin kendilerinden sonra gelen arkadaşlarının motivasyonlarının artmasına da yol açıyor. Bu tür başarılı girişimler öğrencilerimizin aldıkları eğitimi, başarılı projeler ve ödüllerle taçlandırması anlamına da geliyor. Gelinen süreçte adı geçen başarıya imza atan proje sahibi öğrencilerimizle birlikte kendilerine danışmanlık yapan öğretim elemanlarımızı da canı gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Öğrencilerimizi ve danışman hocalarını bu başarıdan dolayı tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise şunları söyledi: “Üniversitemizin her yıl başarıdan başarıya koşması gerçekten gurur verici. Bu başarılar Üniversitemizin katma değerini ve görünürlüğünü her geçen daha da artırmaktadır. Özellikle de İletişim Fakültemiz tarafından elde edilen başarılar bizleri hayli sevindiriyor. Bu başarılar, öğrencilerimizin yeteneklerinin ve çabalarının bir göstergesi olarak kabul edilebilir. Öğrencilerimizin böylesi prestijli yarışmalarda finale kalması, onların iletişim alanındaki yeteneklerine ve gelecekteki kariyerlerine de parlak bir şekilde etki edecektir. Bu vesileyle de elde edilen başarılardan dolayı öğrencilerimizin her birini tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin başarısında pay sahibi olan başta İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülsüm Çalışır olmak üzere tüm hocalarımızı kutluyor, söz konusu başarının tüm öğrencilere ilham kaynağı olmasını diliyorum.”