Üniversitemiz “Anadolu Girişimciliğini Güçlendirme” Projesine Katıldı

Trabzon Teknokent ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle Üniversitemizin de aralarında bulunduğu 6 üniversite bir araya geldi.

Bölgedeki girişimcilik ruhunu ve kültürünü geliştirmek, girişimcilik fikrini yaygınlaştırmak ve girişimcilik için gerekli donanımları kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen toplantıda ilgili konulardaki faaliyetlerin geliştirilmesi, girişimcilikten kurumsallaşmaya kadar kapasite arttırıcı eğitimlerin yürütülmesi ile hem yerel hem de bölgesel kalkınmaya doğrudan katkılar ele alındı.

Proje kapsamında Trabzon Teknokent ev sahipliğinde tanışma ve kaynaşma yemeği düzenlendi.
Açılış yemeğine Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Hamdullah Çuvalcı ile birlikte proje paydaşlarından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Ferkan Sipahi, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Füsun Terzioğlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Mutlu Türkmen, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Akın Levent, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Emin Aşıkkutlu, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Bülent Sağlam, Doka Genel Sekreteri Kemal Akpınar ve beraberindeki heyet ile birlikte ilgili üniversitelerin Rektör yardımcıları, TTO Müdür ve Uzmanları, Trabzon Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sayın Gençağa Pürçek, Trabzon Teknokent Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Ahmet Hamdi Gürdoğan ile yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Teknokent Genel Müdürü Sayın Gürbüz Odabaşı ve Trabzon Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanlarının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Proje paydaşı üniversitelerin Rektörleri gerçekleştirdikleri konuşmalarda ekosistemde uzun yıllardır süre gelen tecrübelerini çevre illerdeki üniversitelere açmayı hedefleyen Trabzon Teknokent’e teşekkür etmeleri ile birlikte bu iş birliğinin başka projeler ile uzun yıllar devam etmesini temenni ettiler. Trabzon Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sayın Gençağa Pürçek ve Genel Müdürü Sayın Gürbüz Odabaşı yaptıkları konuşmalarda Trabzon Teknokent tarafından hazırlanan bu projenin bölgemize ve ülkemize sağlayacağı katma değere değindi. KTÜ Rektörü Prof. Dr. Sayın Hamdullah Çuvalcı’ da konuşmasında proje ile ilgili güzel temennilerinin yanı sıra bu geniş iş birliğinin devamı ve KTÜ’nün girişimci akademisyenlerine ve öğrencilerine verdiği destekleri dile getirdi.

Trabzon Teknokent ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle gerçekleştirilen toplantı hakkında görüşlerini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Trabzon Teknokent ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle gerçekleştirilen toplantının bir parçası olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bölgedeki girişimcilik ruhunu ve kültürünü geliştirmek, girişimcilik fikrini yaygınlaştırmak ve girişimcilik için gerekli donanımları kazandırmak amacıyla böylesi kaynaşmaların ve birlikteliklerin büyük rol oynadığına inanıyoruz. Üniversitemiz, bu iş birliğinin bir parçası olarak, bölgenin sosyal ve ekonomik kalkınmasına destek vermek amacıyla elinden gelenin en iyisini yapmaya kararlıdır. Bizler, genç girişimcilerin yetişmesine, inovasyonun ve teknolojinin gelişimine katkı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu toplantı, fikirlerin paylaşıldığı, iş birliklerinin oluşturulduğu ve ortak hedeflerin belirlendiği bir platform olacak. Hep birlikte, bölgede sürdürülebilir bir kalkınma için nasıl daha fazla katkı sağlayabileceğimizin tartışıldığı toplantıda emeği geçenlere teşekkür ediyor, bölgeye ve ülkemize daha iyi bir gelecek inşa etme konusundaki her bir çalışmanın başarıyla sonuçlanması temennisinde bulunuyorum.”