Üniversitemiz 3 Belgesel Filmi ile Finale Kalan Tek Üniversite Oldu

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından düzenlenen dünyanın önde gelen sinema okullarının yarıştığı “Altın Baklava Film Akademisi VI. Uluslararası Öğrenci Film Festivali”nde Üniversitemiz 3 filmi ile finale kaldı. Gümüşhane Üniversitesi 3 filmi ile finale kalma başarısı gösteren tek üniversite oldu.

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından düzenlenen “Altın Baklava Film Akademisi VI. Uluslararası Öğrenci Film Festivali”nde Üniversitemiz İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Bayram Fidanboy’un yönetmenliğini yaptığı “Afrikalı Uşaklar”, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Hasan Erdoğmuş’un yönetmenliğini yaptığı “Merkeb-i Mesai” ve Radyo, Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Efe Can Aktaşlı’nın yönetmenliğini yaptığı “Velespit” isimli belgesel filmler, başvuran yüzlerce eser arasından finale kalma başarısı gösterdi. Gümüşhane Üniversitesi festivalde 3 belgesel film ile finale kalarak, büyük bir başarı ortaya koydu. Toplam 20 belgesel filmin finale kaldığı festivalde Türkiye’den 6, dünyadan ise 10 farklı üniversiteden öğrenci finalde yarışıyor. Rusya/St. Petersburg Film School, Arjantin/Universidat Del Cine Buenos A., Hindistan/Film and TV Institut of India gibi dünyanın önde gelen sinema okullarından belgesel filmlerin yer aldığı listede Gümüşhane Üniversitesi 3 filmi ile finale kalma başarısı gösteren tek üniversite oldu.

Finale kalma başarısı gösteren öğrencilerimizi kutlayan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Gümüşhane Üniversitesi olarak bir başarıya daha imza atmak üzereyiz. Katıldıkları birçok yarışmada birincilikler elde eden İletişim Fakültesi öğrencilerimiz tarafından hazırlanan belgesel filmler ‘Altın Baklava Film Akademisi VI. Uluslararası Öğrenci Film Festivali’nde de finale kalma başarısını gösterdiler. Türkiye ve dünyadan birçok eserin katıldığı festivalde 3 belgesel filmimiz ile finale kalan tek üniversite olduk. Birbirinden değerli 3 belgesel filmimizin bu başarısı ile Gümüşhane Üniversitesi’nin adı ülkemiz sınırlarını aşmış, dünyaca tanınır bir üniversite haline gelmiştir. Bu anlamda katıldığımız her yarışmada büyük başarılar elde ederek, prestijli bir yere geldiğimizi söyleyebiliriz. Öğrencilerimizin bu başarısını yürekten kutluyorum. Gerçekten de bizleri heyecanlandıran bir başarıya imza attılar. Öğrencilerimizin bu başarısında pay sahibi olan danışman hocaları Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten ve Arş. Gör. M. Said Tuğcu’yu da tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.

Son dönem Türk sinemasında başarılı yapımlara imza atan Tims yapım sahibi yapımcı Timur Savcı, Oyuncu Perihan Savaş, Kerem Alışık, Murat Ünalmış, Fadik Sevin Atasoy, Gülay Afşar, Dr. Öğr. Üyesi Andreas Treske’nin jüri üyeleri arasında yer aldığı festival, 6-8 Nisan 2021 tarihleri arasında düzenlenecek ve etkinlikler 3 gün sürecek.