ÜNİ-DOKAP Dönem Başkanlığı Amasya Üniversitesi’ne Devredildi

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) 2024 yılı dönem başkanlığı gerçekleştirilen üst kurul toplantısıyla birlikte Ordu Üniversitesi’nden Amasya Üniversitesi’ne devredildi.

Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde ve Rektör Prof. Dr. Orhan Baş’ın başkanlığında gerçekleştirilen ÜNİ-DOKAP üst kurul toplantısına katılan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek burada bir dizi değerlendirme ve temaslarda bulundu. Gerçekleştirilen toplantıya Amasya Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Murat Kurt, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, DOKAP Genel Sekreteri Tolgahan Köken ile bölge üniversiteleri temsilcileri katıldı.
2023 yılının genel değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda DOKAP bölgesinde yer alan üniversiteler arasında yeni dönemde yapılabilecek iş birliklerinin önemine dikkat çekildi. Toplantı sonunda ÜNİ-DOKAP 2024 yılı dönem başkanlığı Ordu Üniversitesi’nden Amasya Üniversitesi’ne devredildi.
Gerçekleştirilen toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “ÜNİ-DOKAP Karadeniz Bölgesi’nde yer alan üniversiteler arasında tecrübe paylaşımı, alt yapı paylaşımı, gerektiğinde ortak hareket etme ve sorunların çözümünde bölgesel güç olma gibi birçok konuda faydalı olan ve gittikçe kurumsallaşan bir birlikteliktir. İş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesi, bölgenin kalkınmasına yönelik stratejik adımların atılması açısından büyük önem taşıyor. Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen bu toplantıda, ÜNİ-DOKAP üst kurul üyeleri bir araya gelerek 2023 yılının genel değerlendirmesini gerçekleştirdik. Bu değerlendirme sürecinde, bölgedeki üniversiteler arasında mevcut iş birliklerinin güçlendirilmesi ve yeni dönemde gerçekleştirilebilecek projelerin tartışılması ön planda oldu. Bu süreçte dönem başkanlığını yürüttüğü sırada birçok değerli çalışmaya imza atan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş’a bugüne kadarki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Birlikte birçok çalışmaya imza atacağımıza inandığım Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’ye de üstlendiği bu yeni görevinde başarılar diliyor, önümüzdeki dönemde daha güçlü ve etkili iş birliklerine imza atma temennisinde bulunuyorum.”