Uluslararası Öğrencilerimizden Örnek Davranış

Üniversitemizde eğitim gören Uluslararası öğrencilerimiz yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızla vakit geçirerek onlara çiçek takdim ederek örnek bir davranışta bulundular.

Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından organize edilen bu anlamlı etkinlikte Gümüşhane Kale Köyünde bulunan Gülen Yüzler Bakım Merkezi’ni ziyaret eden öğrencilerimiz, burada bulunan vatandaşlarımızla birlikte yemek yiyip, dans ederek eğlenceli vakit geçirdiler.

Gülen Yüzler Bakım Merkezi’nde yanlarında getirdikleri çiçekleri onlara takdim eden öğrencilerimiz, her bir vatandaşımızla yakından ilgilendi. Ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Ahmet Sayın; “Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü’müzün koordinesinde 35 kişilik Uluslararası öğrenci kafilemiz ile birlikte Gümüşhane Kale Köyünde bulunan Gülen Yüzler Bakım Merkezi’ni ziyaret ettik. Ziyarette öğrencilerimiz yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlarla bir araya gelerek onlara moral verdi, onlarla birlikte zaman geçirdi ve kendilerine çiçekler takdim etti. Gülen Yüzler Bakım Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, öğrenciler ve vatandaşlar eğlenceli aktivitelerle keyifli anlar yaşadılar. Böylesi aktivitelerin gerçekleşmesi için bizlere destek olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim Zeybek olmak üzere Uluslararası Öğrenci Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız’a ve bizlere kapılarını açan Gülen Yüzler Bakım Merkezi Müdürü Güven Ülker ile bakımevi tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Üniversitemizde eğitim gören Uluslararası öğrencilerin, toplumumuza katkıda bulunma ve insanlar arasındaki bağı güçlendirme amacıyla gerçekleştirdikleri anlamlı etkinlikle dikkat çektiğini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından organize edilen bu tür etkinliklerin kültürel anlayışı artırmak, toplumsal dayanışmayı güçlendirmek ve öğrencilerimizi topluma daha iyi entegre etmek için önemli bir araç olduğuna inanıyoruz. Bu tür etkinlikler, farklı kültürlerin bir araya gelerek birbirlerini anlamalarını ve birlikte yaşamanın değerini anlamak adına kritik bir rol oynamaktadır. Uluslararası öğrencilerin yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlarla bir araya gelerek onlara destek olmaları ve onlarla zaman geçirmeleri oldukça anlamlı bir davranış. Bu tür etkinliklerin devam etmesi ve diğer toplum üyelerine de ilham kaynağı olmasını diliyoruz. Bu vesileyle de etkinliğe katılan tüm öğrencilerimizi kutluyor, etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Uluslararası Öğrenci Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız ve ekibine de teşekkür ediyorum.”