Uluslararası Öğrencilerimizden Kültür Günü

Üniversitemizde eğitim gören Uluslararası öğrenciler tarafından gerçekleştirilen “Uluslararası Öğrenciler Kültür Günü” etkinliği izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Ahmet Sayın’ın organizasyonunda sahneye çıkan 20 kişilik öğrenci, kendi yöresel kıyafetlerini defile olarak sundular. TÖMER Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen etkinlikte Uluslararası öğrencilerimiz tarafından koro halinde Türkçe seslendirilen Çanakkale ve Yemen Türküleri de izleyenlerden alkış aldı. Öğrenciler daha sonrasında sergiledikleri Kafkas-Atabarı ve Zeybek dans gösterisi ile izleyenlerden büyük beğeni topladı. Katılımın yoğun olduğu etkinlik, öğrencilerimizin Türkçe ve kendi dillerinde seslendirdikleri müzik performanslarıyla birlikte sona erdi.

Bu özel günün kültürler arası bir köprü kurarak çeşitliliği ve zenginliği artırmaya olanak tanıdığını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Üniversitemizde eğitim gören Uluslararası öğrencilerimizin düzenlediği ‘Uluslararası Öğrenciler Kültür Günü’ etkinliğini büyük bir memnuniyetle karşılamaktayız. Kültür Günü, farklı coğrafyalardan gelen öğrencilerimizin bir araya gelerek birbirlerini daha yakından tanımalarına, kendi kültürlerini paylaşmalarına ve Türk kültürüyle buluşturmalarına vesile oldu. Uluslararası öğrencilerimiz, kendi yöresel kıyafetlerini bir defile ile tanıtarak katılımcılara unutulmaz bir gösteri sundu. Öğrencilerimizin seslendirdikleri Çanakkale Türküsü ve Yemen Türküsü de bizlerin gönüllerinde taht kurdu. Uluslararası öğrencilerimizin bu etkileyici gösterileri, Üniversitemizin kültürel çeşitliliğine olan katkısını bir kez daha göstermiştir. Bu anlamlı etkinlik, kültürler arası bağları güçlendiren bir atmosfer yarattı. Böylesi etkinliklerin gelecekte de devam etmesini diliyor, öğrencilerimizi daha birçok başarılı etkinlikte görmeyi umuyorum.

Bu muazzam etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Uluslararası Öğrenci Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız olmak üzere koordinatörlükte görev alan tüm akademik ve idari personelimizi ve Uluslararası öğrencilerimizi kutluyorum. Ayrıca etkinliğe katılarak destek veren tüm katılımcılara da teşekkür ediyorum.”