“Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma” Konuşuldu

Üniversitemiz Şiran Dursun Keleş Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde “İnsan Kaynakları Yönetiminde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmanın Önemi” başlıklı bir etkinlik gerçekleştirildi.
Şiran Dursun Keleş Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Emre Sarı ve kariyer temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Fevziye Bekar moderatörlüğünde gerçekleşen programa Şiran Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Muhasebe Sorumlusu Okan Polat ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İnceleme Sorumlusu Harun Şahin konuk oldu.

Sağlık kuruluşlarında insan kaynakları yönetimi dersinde planlanan deneyim paylaşım etkinliğine dayalı söyleşide öncelikle Tıbbi Dokümantasyon ve sekreterlik öğrencilerinden “Suna Alma, Duygu Gülşen, Esma Çetinkaya, Vildan Karadağ ve Kader Cünedioğlu” “Ücret Yönetimi, Dolaylı ve Durumsal Ödemeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma” isimli çalışmalarına ve etkinliklerine yer verdiler. Programa katılan konukların deneyimlerine dayalı bilgi paylaşımları yapıldığı etkinlikte “Sosyal yardımlaşma nedir? Devlet ve özel sektörde toplumsal refahta adaleti sağlamak adına nasıl teşvikler gerçekleştirilmektedir? Bu teşvikler gerçek ihtiyaç sahiplerine nasıl ulaştırılmaktadır? İhtiyaç bildirme süreci e-devlet üzerinden nasıl gerçekleşmektedir? Doğru beyan neden önemlidir?” şeklinde konular tartışıldı. Soru cevap şeklinde gerçekleştirilen etkinlikte kurum temsilcileri öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma, toplumun temel yapı taşlarından birisi olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Bireylerin birbirine yardım etme, zor durumda olanlara destek olma ve toplumsal adaleti sağlama amacını taşıyan yardımlaşmalarda Üniversitelerin rolü çok büyüktür. Üniversiteler sadece bilgi üretme ve öğrencilere eğitim verme yerleri değildir; aynı zamanda toplumsal sorunlara çözüm bulmada öncü bir rol üstlenmelidirler. Bu değerler, öğrencilere sadece bireysel başarıyı değil, aynı zamanda toplumsal faydayı da ön planda tutmayı öğretmektedir. Bu vesileyle de öğrencilerimize bu bilincin aşılanmasında faydası olacağını düşündüğümüz etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenleri kutluyor, konuk katılımcılarımız Şiran Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerine de bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimize aktardıklarından dolayı teşekkür ediyorum.”