Rektörümüzün ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ Mesajı

8 Mart Dünya kadınlar günü olması dolayısıyla Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek bir kutlama mesajı yayımladı.
Rektörümüz yayımladığı mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:
“Toplumsal yapımızın ve aile bütünlüğümüzün sağlanmasında, başarılı ve mutlu nesillerin yetiştirilmesinde şüphesiz ki en büyük pay kadınlarımıza aittir. Toplumun kalkınmasına yardımcı olmanın yanı sıra girdikleri her alanda yakaladıkları başarılar, bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Tabi tüm bu başarıların yanı sıra toplumumuzda kadınlarımıza yönelik yapılan şiddet ve psikolojik baskı, tamiri mümkün olmayan sorunlara yol açmaktadır. Toplumun bütün bireyleri olarak kadınlara karşı sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayışla davranmayı insani bir gereklilik olarak görmeliyiz. Gümüşhane Üniversitesi olarak elde ettikleri başarılarla göğsümüzü kabartan kadınların sayısının artması ve onların daha adil, cinsiyet ayrımcılığının olmadığı bir dünyaya kavuşabilmeleri adına her zaman bütün imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle birlikte, hayatımızın her aşamasında yanımızda olup bizlere güç veren, aile ve toplumun temelini oluşturan kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten duygularımla kutluyor; onlara sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”