Paramedik Bölümü Öğrencilerimizden Yaralı Kurtarma Tatbikatı

Paramedik Bölümü Öğrencilerimizden Yaralı Kurtarma Tatbikatı

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören son sınıf öğrencileri, hazırlanan zorlu parkurda düzenlenen yaralı kurtarma tatbikatıyla mesleğe hazırlanıyor.
      Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Paramedik bölümü öğrencileri Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu salonunda kurulan zorlu parkurda gruplar halinde tatbikatlarını başarıyla gerçekleştirdiler. 3 gün süren tatbikatlarda ilk olarak sulama borusundan yapılan dar bir tünelde hasta taşıyan öğrenciler daha sonra sedyeye bağladıkları hastayı üzerinde çarptıklarında ses çıkaran zillerin olduğu dairelerin içinden geçirdi. Sevk sırasında pinpon toplarının düşmemesinin en önemli kriter olduğu tatbikatta öğrenciler araç lastiklerinin içinden de geçtikten sonra nefes kontrolü için su dolu bardakların içine konulan pinpon toplarını arkadaki bardağa attı. Tatbikatlara salgın tedbirleri kapsamında toplam 70 öğrenci katılırken, sınav değerlendirme komisyonunda akademisyenlerin yanında İl Sağlık Müdürlüğü uzmanları da yer aldı.
      Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak dünyayı etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle eğitimleri uzaktan yürütürken Üniversitemizin verdiği kararla 1 Haziran’dan itibaren yüz yüze eğitim uygulamasına geçtiklerini hatırlatan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür yardımcısı Öğr. Gör. Özgür Palancı, “Alınan kararla birlikte Paramedik bölümü 2’nci sınıf öğrencilerimizi yüz yüze eğitime çağırdık. Buradaki amacımız salgın tedbirlerini dikkate alarak mezun olacak öğrencilerimizin alanda zorluk çekmemeleri için uygulama eğitimlerini tamamlamaktır. Bunun için İl Sağlık Müdürlüğümüzdeki eğitmen arkadaşlarımızın katkısıyla Paramedik öğrencilerimize alternatif hasta taşıma teknikleri ve bir nevi de bu olayın biraz daha zor olduğunu öğrenciye yansıtmak için bir eğitim parkuru hazırladık. Parkurları başarılı şekilde tamamlayan öğrencilerimiz, mezun olduktan sonraki süreçte yapılan çalışmalara daha donanımlı bir şekilde katılacaklar. Öğrencilerimizin eğitimi için büyük önem taşıyan bu uygulama eğitimleri için bizlere destek veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek olmak üzere Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Merdan ve tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
      Uygulamalı eğitimin çok önemli olduğunu söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, öğrencilerin eğitimlerinde koronavirüs ile ilgili bütün tedbirlerin alındığını ifade ederek, yapılan tatbikat hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Salgın devam ettiği için, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz gibi uygulamalı birimlerde 2’inci sınıf öğrencilerimizin karma eğitim yoluyla senato kararıyla eğitimlerini ve stajlarını yapmalarını kararlaştırmıştık. Eğitim öğretim faaliyetlerinin her kademesinde olduğu gibi uygulama çok önemli. Bu kapsamda öğrenciler Üniversitemize gelerek, zorunlu uygulama eğitimlerini almaya başladılar. Salgın devam ettiği için uygulamalarımızı ve derslerimizi öğrencileri sınıf sınıf ayırarak yapıyoruz. 10’ar kişilik gruplara eğitimler veriliyor. Hijyen şartları öğrenciler gelmeden önce oluşturulmuştu. Düzenli olarak dezenfekte işlemleri gerçekleştiriliyor. Öğrencilerimizin maskesiz gelmesine izin verilmiyor. Paramedik bölümü öğrencilerimizi, başarılı bir şekilde gerçekleştirdikleri tatbikat eğitimlerinden dolayı kutluyorum. Öğrencilerimizin uygulama eğitimlerinde her türlü desteği sağlayan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğümüze de ayrıca teşekkür ediyorum. Dileriz sonbahara kadar aşılama tamamlanır ve 2021-2022 yılını yüz yüze yapma fırsatı buluruz.”
  • Gösterim 1826
  • Toplam 10