Mezunlar ve Öğrenciler Buluştu

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından mezun ve aktif öğrencilere yönelik “Hemşirelik Öğrenci Mezun Buluşması-1 Hemşirelikte Kariyer” etkinliği düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Mezunlarla İletişim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Çolak, Dr. Öğr. Üyesi Nurşen Kulakaç ve Arş. Gör. Cemile Aktuğ tarafından düzenlenen etkinlik Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirildi. Moderetörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Çolak’ın yaptığı etkinlikte Üniversitemiz Mezunlarla İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Ersin Diker öğrencilere ve mezunlara yönelik üniversitemizin mezunlarla iletişim süreci hakkında bir sunum yaptı. Koordinatörlük olarak başlıca amaçlarının üniversitemizden mezun öğrencilerimizle iletişimi arttırmak ve güçlendirmek olduğunu dile getiren Doç. Dr. Diker, öğrencilerin koordinatörlük sayfasındaki mezun bilgi sistemi hakkında bilgiler verdi.

Doç. Dr. Ersin Diker’in sunumunun ardından Üniversitemiz Hemşirelik bölümü Öğretim elemanı Arş. Gör. Burak Elik tarafından “Hemşirelikte Mezuniyet Sonrası Kariyer” adlı sunum gerçekleştirildi. Üniversitemiz Hemşirelik Bölümünden mezun olup Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak çalışan mezun öğrencilerimizden Bilal Ayyıldız, Gamze Behiye Ay, Gülistan Dağ, Selahattin Furkan Durak, Tolga Aydoğan ve Utku Hüseyin Doğan etkinlikte bulunanlara mesleki tecrübe, kariyer ve istihdam süreçleri hakkında deneyim paylaşımında bulundu. Etkinlikte mezun öğrencilerimiz, hizmet içi eğitim, yasal sorumluluklar, sağlıkta şiddet ve mobbing gibi birçok konu ile ilgili görüş ve önerilerde bulundu. 200 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle birlikte sona erdi.

Mezunlarla İletişim Koordinatörlüklerinin, mezunlar aracılığıyla üniversitenin toplumsal etkisini artırdığını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek etkinlik hakkında şunları söyledi: “Öğrencilerimizin mezun olduktan sonra karşılaşacakları kariyer ve mesleki süreçlere dair bilgi sahibi olmalarına önemli katkılar sağlayacaktır. Üniversitemiz bünyesinde aktif olarak açtığımız Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğü, mezunlarımızı ve öğrencilerimizi bir araya getirerek sürekli bir iletişim ağı oluşturan önemli bir birimdir. Koordinatörlüğümüz, mezunlarımızın üniversite ile bağlarını güçlendirmenin yanında kariyer gelişimine de destek olmaktadır. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen ‘Hemşirelik Öğrenci Mezun Buluşması-1 Hemşirelikte Kariyer’ etkinliğinin, mezun ve aktif öğrencilere sağladığı faydaları takdirle karşılıyorum. Böylesi etkinliklerin düzenlenmesi Üniversitemizin mezunlarla iletişimini güçlendirmek ve öğrencilerimize daha iyi bir kariyer hazırlığı sunmak adına önemli bir tecrübe paylaşımıdır. Bu vesileyle de etkinliğe katkıda bulunan herkesi tebrik ediyorum.”