Köy Okuluna Kütüphane Yaptılar

Üniversitemiz Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu, Spor Yönetimi Programı bünyesinde yürütülen gönüllülük çalışmaları dersi kapsamında, Kelkit İlçesi Çamur köyündeki Şehit Murat Kafkas İlkokulu’ndaki bir sınıfı kütüphane olarak dönüştürme projesi başarıyla tamamlandı.

Öğrencilerimiz tarafından düzenlenen “kütüphane projesi”, Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rıdvan Şahin, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Burak Akıncı, Yüksekokul Sekreteri Emren Daltaban ve Sivil Havacılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Alperen Ağaç’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Spor Yönetimi Programı, Tapu ve Kadastro Programı ile Sivil Havacılık Bölümü öğrencilerimiz dönüşüm faaliyetlerine aktif olarak katıldı. Kütüphane dönüşüm projesine Şehit Murat Kafkas İlkokulu öğretmenleri ve çalışanları da öğrencilerimizle birlikte çalışmalara dahil oldular. Sınıf içerisindeki düzenlemeleri ve boyama işlemlerini gerçekleştiren öğrencilerimiz daha sonrasında kurdukları raflara kitapları dizerek kütüphaneyi tamamladılar.

Bu anlamlı gönüllülük projesinden dolayı öğrencilerimizi tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek konuya ilişkin olarak şu açıklamalarda bulundu: “Gönüllülük ruhu, sadece kişisel gelişimimize katkıda bulunmakla kalmaz, aynı zamanda toplumumuza hizmet etmenin ve dayanışmanın gücünü de gösterir. Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin gerçekleştirdiği anlamlı bir gönüllülük projesini takdir ve mutlulukla karşıladık. Öğrencilerimiz hocalarının danışmanlığında hep birlikte Kelkit İlçesi Çamur köyündeki Şehit Murat Kafkas İlkokulu’ndaki bir sınıfı kütüphane olarak tamamlayıp teslim ettiler. Bu projede Spor Yönetimi Programı, Tapu ve Kadastro Programı ile Sivil Havacılık Bölümü öğrencilerimiz, öğretmenler ve okul çalışanları bir araya gelerek el birliğiyle bir başarı öyküsü yazdılar. Öğrencilerimiz sadece sınıf içerisindeki düzenlemeleri ve boyama işlemlerini gerçekleştirmekle kalmadılar, aynı zamanda kurdukları raflara kitapları dizerek Şehit Murat Kafkas İlkokulu’nu da zenginleştirdiler. Bu projenin tamamlanması, öğrencilerimizin sadece kendi alanlarında değil, aynı zamanda topluma nasıl faydalı olabileceklerini de göstermesi açısından önemlidir. Böylesi projeler, üniversitemizin sosyal sorumluluk anlayışını pekiştirmekte ve öğrencilerimizi sadece bilgi sahibi değil, aynı zamanda topluma duyarlı bireyler olarak yetiştirmemize yardımcı olmaktadır.

Bu vesileyle de öğrencilerimizi tebrik ediyor, projede emeği geçen faaliyetler sırasında ulaşım ve ortamın hazırlanmasında Kelkit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kelkit İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü’müze de teşekkür ediyorum.”