‘Halkla İlişkiler Bölüm Başkanları Toplantısı’ Gerçekleştirildi

Üniversitemiz İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ev sahipliğinde bölgede yer alan üniversitelerin İletişim Fakültelerinin Bölüm Başkanları ve yardımcılarının konuk olarak katılım sağladığı ‘Bölge Üniversitelerinin İletişim Fakültelerinin Halkla İlişkiler Bölüm Başkanları Toplantısı’ gerçekleştirildi.

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen toplantıya Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Raci Taşcıoğlu ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Değirmenci, Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serpil Karlıdağ ve Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Gürbüz, Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülcan Şener ve Doç. Dr. Emre Ş. Aslan katıldı. Üniversitemiz Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünde yer alan tüm öğretim elamanları ve bölüm öğrencileri de ilgili toplantıya katılım sağladı.

Bölge illerinde yer alan İletişim Fakülteleri olarak bu yıl ilki gerçekleştirilen toplantıda kurulabilecek iş birliklerinin önemine değinen Üniversitemiz İletişim Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır; bölüm öğrenci sayıları, uygulama birimleri, akademik kadro gibi konularda genel bölüm bilgilendirmesi yaptı.

Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkileri ve Tanıtım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Serpil Karlıdağ bölüm müfredatı, uygulama birimleri, akademik kadro gibi konularda bölümleri hakkında genel bilgileri aktardı ve pandemi süreci ile başlayan çevrim içi eğitimin bölge illeri ile iş birliği kurmayı geciktirdiğini; fakat bu toplantının yeni iş birliklerine vesile olmasından duyacağı memnuniyeti dile getirdi. Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Gürbüz de bölümü hakkında genel bir değerlendirmede bulunarak, fakültenin konumu itibariyle öğrencilere doğa yürüyüşleri gibi sosyal etkinlikler sağlama açısından avantaj sağladığını dile getirdi.

Bölümleri hakkında bilgiler veren Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkileri ve Tanıtım Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Değirmenci, bölge illerinde yer alan İletişim Fakültelerinin kronikleşen öğrenci motivasyonu eksikliğine değindi. Dr. Öğr. Üyesi Değirmenci, Covid-19 Salgını ile başlayan çevrim içi eğitimin öğrencilerin bölüme olan ilgilerini ve öğrenme isteklerini azalttığını belirtti. Bölge illerinde yer alan bölüm başkanları da bu durumun kendi fakültelerinde de benzer durumda olduğunu ve yeni iş birlikleri ile öğrencilerin hem teorik hem de uygulamalı alanda iş hayatına hazırlanmasında önemli bir katkı sağlayacağı konusunda hemfikir olduklarını ifade ettiler.

Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülcan Şener toplantıya katılım sağlayan öğrencilere sektör ile staj sürecinde bağlantı kurmanın öneminin altını çizerek, kişisel istek ve çabanın meslek hayatına adım atmakta önemli bir etken olduğunu dile getirdi. Okulda öğrenilen teorik bilgilerin uygulama birimleri ile desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Doç. Dr. Şener; böylelikle öğrencilerin deneyim kazanmaya fakültede başlanabileceğinin altını çizdi.

Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Emre Ş. Aslan ise bölge illerinde bulunan İletişim Fakülteleri arasında iş birliği kurulması adına konferans, söyleşi gibi etkinliklerin düzenlenebileceğini, böylelikle sektörde var olan nitelikli personel açığının bir araya gelerek kapatabileceğinin önemine dikkat çekti.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencilerinin bölüm ve sektör hakkındaki sorularının cevaplandırılmasının ardından toplantıya ev sahipliği yapan bölüm öğretim üyeleri de söz alarak, çalışma alanları ve bölümdeki görevleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.  Bölge Üniversitelerinin İletişim Fakültelerinin Halkla İlişkiler Bölüm Başkanları Toplantısı; bölümler arası iş birliklerinin kurulması ve sürdürülmesi konularında fikir alışverişinde bulunulması temennisi ile sona erdi.

Üniversitelerdeki bölümlerin kalitelerinin artırılması noktasında karşılıklı iş birliklerinin önemine vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, gerçekleştirilen toplantı hakkında şunları söyledi: “Üniversitelerdeki eğitimin işleyişinin kaliteli bir şekilde sürdürülmesi üniversitelerarası karşılıklı iş birliklerine dayanmaktadır. Üniversite olarak bu iş birliklerini bir adım öteye götürerek, bu sürece bölümlerimizi de entegre etmemiz çok önemlidir. Gerçekleştirilecek iş birlikleriyle süreçlerin düzgün şekilde işlemesi neticesinde bölge üniversitelerindeki bölümlerle uyumlu ve sorunlara karşı hızlı cevap verebilen, toplum beklentilerini karşılayan, bölgesel ve dolayısıyla ulusal kalkınmanın önünü açan güçlü birliktelikler olacağını temenni ediyoruz. Bu vesileyle de Üniversitemiz İletişim Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Bölge Üniversitelerinin İletişim Fakültelerinin Halkla İlişkiler Bölüm Başkanları Toplantısı’nı önemli buluyoruz. Düzenlenen toplantıya katkı sunan başta Üniversitemiz İletişim Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır ve öğretim elemanlarımız olmak üzere katılan tüm bölge üniversitelerimizdeki İletişim Fakültelerinin Bölüm başkanları ve yardımcılarına katılımları ve değerli iş birliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”
Ekli Dosyalar
Dosya Eki Bulunamadı!