Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınav Duyurusu

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınav İlanı

Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 12’nci maddesi uyarınca Üniversitemiz personeline yönelik olarak Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı düzenlenecektir.
Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının yazılı aşaması ilgili Yönetmelik hükümleri uyarınca Karadeniz Teknik Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜ-UZEM) tarafından Üniversitemizde yapılacaktır.
Atama yapılacak boş kadroların sınıfı, unvanı, derecesi, birimi, sayısı, son başvuru tarihi, başvuracak personelde aranan nitelikler, sınavlara ilişkin konu başlıkları ve yazılı sınava ilişkin diğer hususlar aşağıda yer alan kılavuzda duyurulmuştur.
-Başvuru tarihinin son günü itibarıyla aranan nitelikleri taşıyan personel, başvuru şartlarını taşıdığı farklı unvanlı kadrolardan sadece biri için duyuruda belirtilen şekilde başvuruda bulunacaktır.
-Aylıksız izinde bulunanlar dahil olmak üzere, ilgili mevzuat uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanların da başvuruda bulunarak sınava katılmaları mümkündür.
-İlan edilen kadrolara diğer kurumların personeli ile aday memur statüsünde bulunan personel başvurmamalıdır. Bu tür başvuru olması halinde değerlendirmeye alınmayacaktır.
-Unvan değişikliği sınavı, görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliğine ilişkin konularda yapılacaktır.
-Müracaatlarda başvuruda bulunulan kadroya ilişkin birim ve kadro derecesi belirtilmeyecektir.
-Başvurular 18.09.2023-28.09.2023 tarihleri arasında Rektörlük Personel Daire Başkanlığına kapalı zarf içinde bir dilekçe ile yapılacaktır.
-Başvurular, başvuru süresinin sona ermesine müteakip Sınav Kurulu tarafından 29.09.2023-01.10.2023 tarihleri
arasında incelenecek ve aranan şartları taşıyan adaylara ilişkin listeler, 02.10.2023 tarihinde Üniversitemiz internet sayfasında yayımlanacaktır.
-Adaylar, aday listesine ilişkin olarak 04.10.2023-10.10.2023 tarihleri arasında sınav kuruluna iletilmek üzere Personel Daire Başkanlığına itirazlarını yapabilecektir. Sınav Kurulu itirazları 11.10.2023-13.10.2023 tarihleri arasında karara bağlayacak ve kesinleşen liste 20.10.2023 tarihinde Üniversitemiz internet sayfasında ilan edilecektir.
-Adayların sınav takviminde belirtilen tarihler arasında http://gys.ktu.edu.tr adresinden sisteme kayıt yapmaları ve Yedi Yüz Elli (750) TL sınav ücretini yatırmaları gerekmektedir.