Eğitimlerini Alan Akademisyenlerimize Sertifika Töreni

Eğitimlerini Alan Akademisyenlerimize  Sertifika Töreni

ÖK-CISCO iş birliğinde yürütülen Dijital Dönüşüm Projesi kapsamında, 16 Mart 2020’de lanse edilen ve Mayıs 2020’de 24 üniversiteye çıkarılan Dijital Dönüşüm Programı eğitim iş birliğinin eğitmen geliştirme esaslı ilk fazı olan Network ve Siber Güvenlik eğitimleri Eylül 2020 tarihinde başarıyla tamamlanmıştı. Eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan öğretim elemanlarına YÖK Başkanımızın da katıldığı bir video konferans ile sertifika töreni gerçekleştirildi.
Akademisyenlerimizin de yer aldığı eğitimler, ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi’nden Prof. Dr. Ömer Delialioğlu tarafından verildi. YÖK ve CISCO arasında dijital eğitim alanında 16 Mart 2020 tarihinde başlatılan iş birliği kapsamında, özellikle Karadeniz, Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde bulunan ve “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi” kapsamında yer alan 24 üniversitedeki akademisyenlere “siber güvenlik” ve “ağ yönetimi” konularında verilen eğitimler başarılı bir şekilde sona erdi.
Tamamıyla ücretsiz olarak gerçekleştirilen projenin ilk adımında, 5’i yeni kurulan teknik üniversite olmak üzere toplam 8 pilot üniversitedeki akademisyenlere yönelik eğitimler verilmişti. YÖK ve CISCO’nun dijital eğitim alanındaki bu iş birliği kapsamındaki ikinci adımında ise üniversitemizin de içerisinde yer aldığı 16 üniversitedeki eğitimler başarılı bir şekilde sona erdi. Proje kapsamında üniversitemiz ile birlikte Ağrı İbrahim Çeçen, Bayburt, Bingöl, Iğdır, Munzur, Muş Alparslan, Siirt, Şırnak, Ardahan, Artvin Çoruh, Batman, Bitlis Eren, Hakkâri, Kilis Yedi Aralık ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitelerinde de CISCO tarafından eğitimler başarılı bir şekilde verildi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın başkanlığında gerçekleştirilen videolu sertifika törenine YÖK yetkililerinin yanı sıra, Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve projede yer alan diğer 15 üniversitenin rektörleri online (çevrimiçi) olarak katıldı. Üniversitelerde proje kapsamında eğitici eğitimini alan 32 akademisyen ile CISCO Türkiye Genel Müdürü Didem Duru ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Lideri Habibe Açık da sertifika töreninde yer aldı.
YÖK Başkanı Saraç törende yaptığı konuşmada Yeni YÖK olarak yükseköğretimde dijitalleşmeye büyük önem verdiklerini belirterek, içinde bulunduğumuz süreçte bunun ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığının altını çizdi. Saraç, küresel salgın sonrasında üniversitelerimizin bazı altyapı yetersizliklerine rağmen sürece hızla uyum sağladıklarını ifade ederek; “Bu olağanüstü durum karşısında, son yıllarda çok hızlı karar alabilme ve çevik yönetim sergileyebilme kapasitesi yüksek bir kurum halini almış olan Yeni YÖK, bu sürecin gerçekleri dikkate alan, sükûneti ve temkini elden bırakmayan bir yaklaşım ile yönetilmesini gözetmiştir. Üniversitelerimizden gelen geri bildirimler doğrultusunda altyapı konusunda eksiği olan üniversitelerimizin ihtiyaçları YÖK koordinasyonunda diğer üniversitelerle iş birliği içerisinde giderilmeye çalışılmıştır. CISCO Network Akademi yetkililerine dijital eğitim alanındaki bu iş birlikleri nedeniyle teşekkür ediyor, projenin başarılı bir şekilde yürütülerek ülkemizin ihtiyaç duyduğu dijital alanda nitelikli insan kaynağına katkı sağlamasını temenni ediyorum. Bu nedenle düzenlenen sertifika töreninde eğitimlerini tamamlayan akademisyenlerimizi tebrik ediyor, katılan ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.
Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, proje hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Bilindiği üzere 6-7 Nisan 2019 tarihinde üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) koordinasyonunda yürütülen ve Türk yükseköğretim tarihinde bir ilki oluşturan ‘Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi’ pilot uygulaması içerisinde yerini almıştı. Yeni YÖK vizyonuyla oluşturulan projede akademisyenler ve üniversite öğrencileri, ‘Öğrenme Yönetim Sistemi’ üzerinden interaktif şekilde iletişime geçerek dersleri ve projeleri yüz yüze eğitimin yanı sıra, dijital ortamda da sürdürme imkanına sahip oluyordu. Salgın başlamadan önce YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ öncülüğünde alınan bu vizyoner karar bizlere geleceği ön görmeye ve kararları bu yönde almaya sevk etmektedir. Bununla birlikte bizler de vakit kaybetmeden hazırlıklarımızı tamamlamaya başladık. Halen yaşamakta olduğumuz bu COVID-19 salgını ile birlikte artık dijital çağda eğitim göz ardı edilemeyecek bir gerçek oldu. Derslerimiz, toplantılarımız ve bilimsel aktivitelerimiz bu süreç içerisinde online (çevrimiçi) olarak gerçekleştiriliyor. Tabi bu interaktif sürecin avantajları olduğu kadar, bazı sıkıntıları ve dezavantajları da oluyor. Bunlardan bir tanesi de siber saldırılar ve internet ağlarında oluşan sorunlardır. YÖK Başkanımız tarafından üzerinde önemle durulan proje kapsamında, akademisyenlere verilen ‘Siber Güvenlik’ ve ‘Ağ Yönetimi’ eğitimleri ile bu sıkıntıların bir nebze de olsa ortadan kalkacağına inanıyorum. Üniversitemizde bazı akademisyenlerimiz bu konuda eğitimlerini aldılar. Bu akademisyenlerimiz tarafından üniversitemizdeki diğer akademisyenlerimize en kısa sürede eğitim verilmesini planlanıyoruz. Ayrıca ilerleyen zamanlarda proje kapsamındaki üniversitelerde öğrencilere yönelik ‘Siber Güvenlik’ ve ‘Ağ Yönetimi’ derslerinin açılması da hedefleniyor. Eğitimlerini tamamlayarak, sertifikalarını alan akademisyenlerimizi kutluyorum. Bu önemli projeye başkanlık eden YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ hocamıza, CISCO yönetim kuruluna, katılan tüm rektörlerimize ve eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan öğretim üye ve elemanlarına da teşekkür ediyorum.”
  • Gösterim 1587
  • Toplam 4