DOKKAF İçin Geri Sayım Başladı

T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinesinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ev sahipliğinde Üniversitemizin de paydaşı olduğu Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı 2024 (DOKKAF’24) için geri sayım başladı.

8-9 Ocak 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan DOKKAF’24 için gerekli çalışmaların yürütülmesi ile yapılabilecek ortak eğitimler ve işler hakkında bilgilendirmede bulunmak amacıyla bir dizi ziyaretler gerçekleştirildi. Ziyaretlerin ilk durağı Gümüşhane Valiliği oldu. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek öncülüğünde başlayan ziyaretlere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay Çakır ve Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Birimi Sorumlusu Zafer Can Koçaklı katıldı. Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever’i makamında ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve beraberindeki heyet DOKKAF2024 kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vali Tanrısever, her zaman Üniversitemizin yanında olduklarını ve her türlü desteği vermeye hazır bulunduklarını ifade etti.

Trabzon Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi-Trabzon TEKNOKENT Kampüsü’nde gerçekleştirilecek olan DOKKAF’24 için gerçekleştirilen ziyaretlerin ikinci durağı Gümüşhane Belediyesi oldu. Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’i ziyaret eden heyet, kamu sektörü ile özel sektörden çeşitli kurum ve firmaların bir araya geleceği, öğrenciler ve mezunlara kariyerlerini geliştirme noktasında önemli katkılar sağlayacak olan fuara ilişkin çeşitli bilgilendirmeler yapılarak Gümüşhane Belediyesinin fuara verebileceği destek konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane olarak her zaman olduğu gibi Üniversitemizin yanında olacaklarını ve gereken desteği vereceklerini dile getirdi.
Gerçekleştirilen ziyaretler hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şu açıklamalarda bulundu: “Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde ve Üniversitemiz ile birlikte; Avrasya Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi’nin paydaşı olduğu DOKKAF2024 için geri sayımı başlatmış bulunmaktayız. Her bölümden öğrencilere ve mezunlara yönelik yüzlerce firmanın yer alacağı bu kapsamlı fuarda, mezun ve mezun adayları için iş imkânı, öğrenciler için staj imkânı bulabilecekleri bir ortam oluşturulacaktır. Fuara farklı üniversitelerden ve bölgemizden toplam 15.000’den fazla öğrenci ve mezunun katılması öngörülmektedir. Öğrenciler ve mezunlar DOKKAF’24 kapsamında düzenlenecek olan etkinliklere ücretsiz bir şekilde katılım sağlayabilecektir. Bizler de Gümüşhane Üniversitesi olarak öğrencilerimizi bu fuarlara katılım noktasında çeşitli planlamalar, ziyaretler ve toplantılar gerçekleştirdik. Ziyaretlerimizin ilk durağı olan Gümüşhane Valiliğimizde çalışmalarımızı ve istişarelerimizi düzenledik. Burada Valimiz Sayın Alper Tanrısever’in tam desteğini aldık. Mezun ve mezun adayları için iş imkânı ve öğrenciler için staj imkânı bulabilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlayan farklı üniversite ve bölgeden, binlerce öğrenci ve mezunun katılacağı dev organizasyonun genel bir tanıtımının yapıldığı ve planlanmasına ilişkin aşamaların görüşüldüğü toplantılarımız devam ediyor.

İkinci ziyaretimiz ise Gümüşhane Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen’e oldu. Öğrencilerimizin fuar alanına ücretsiz ve güvenli bir şekilde ulaşmaları noktasında Başkanımız Sayın Çimen ile karşılıklı görüş alış verişlerinde bulunduk. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Çalışmalarımızda bizlere her türlü destek sağlayacaklarını dile getiren başta Gümüşhane Valimiz Sayın Alper Tanrısever olmak üzere Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyor, fuarın ilimize, ülkemize ve Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.”