Depremzede Öğrencilerimiz ve Aileleri Üniversitemize Getirildi

6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi ve Elbistan olan iki büyük deprem felaketindeki depremzede öğrencilerimiz ve öğrenci aileleri Gümüşhane’ye getirildi.

Kahramanmaraş ve Malatya’da zor durumda olan depremzede öğrencilerimiz ve öğrencilerimizin aileleri Üniversitemizden görevli ekipler ve Aytaş Pansiyon tarafından sağlanan araçlarla sağ salim bir şekilde Gümüşhane’ye getirildi. Hasan Keyf Kafeteryanın sahibi Hasan Çiçek’in destekleriyle getirilen 4 aile ve 2 öğrenci AFAD tarafından Üniversitemiz Sosyal Tesisler ’deki misafirhanelere yerleştirildi.

Getirilen depremzede aileleri ve öğrencilerimizi ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane Üniversitesi olarak depremzedelerin her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olduklarını söyledi. Rektörümüz konuşmasının devamında şunları söyledi: “Depremde zarar gören aileleri ve öğrencilerimizden gelmek isteyenleri Üniversitemiz misafirhanesine sağ salim bir şekilde yerleştirdik. Deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarımız halen devam etmektedir. Üniversite olarak bölgede faaliyet gösteren kamu kurumlarımızla koordineli bir şekilde zamanla yarışıyoruz. İlk andan itibaren bölgede bulunan arama kurtarma ekiplerimizin çok başarılı işler gerçekleştirdiğini de görüyoruz. Onlara da buradan şükran borçluyuz. Ailelerimize Gümüşhane’mize hoş geldiniz diyoruz. Depremzede ailelerimizin sağ salim Gümüşhane’ye getirilmesinde 2 gün boyunca emek harcayan Aytaş Pansiyon yetkilileri ve şoförlerine, Hasan Keyf Kafeteryanın sahibi Sayın Hasan Çiçek’e, Üniversitemiz personeli Sayın Adem Demir’e teşekkür ediyorum. Ailelerin ihtiyaçları noktasında her türlü desteği sağlayan Üniversitemiz Genel Sekreteri Prof. Dr. Fatih Yalçın ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız’a katkı ve emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Üniversite olarak depremzede öğrencilerimiz ve aileleri için yardımlarımız aralıksız bir şekilde devam edecektir.”
  • Gösterim 1917
Ekli Dosyalar