Bilek Güreşi Şampiyonasından Madalyayla Döndüler

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Bilek Güreşi Üniversiteler Türkiye Şampiyonası’na katılan Üniversitemiz kadın ve erkek bilek güreşçileri madalyayla döndüler.

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Bilek Güreşi Üniversiteler Türkiye Şampiyonası, Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi 75. Yıl Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. 34 üniversiteden 45 kadın sporcu, 110 erkek sporcu olmak üzere toplam 155 öğrenci arasında kıran kırana mücadeleler gerçekleşti. Kadınlar sağ ve sol kolda dört ayrı kategoride toplam 17 sporcu, erkekler sağ ve sol kolda sekiz ayrı kategoride toplam 31 sporcu madalya almaya hak kazandı. Takım olarak ise erkeklerde Pamukkale Üniversitesi birinci olurken, Fırat Üniversitesi ikinci ve Bayburt Üniversitesi üçüncü oldu. Üniversitemizin ikinci olduğu kadın bilek güreşi takımında Siirt Üniversitesi birinci ve Pamukkale Üniversitesi de üçüncü oldu.

Üniversitemiz kadınlarda 55 kiloda Şükriye Yılmaz sağ kol ve sol kolda 1’nci, 65 kiloda Büşra Karakurt sağ kol ve sol kolda 3’ncü olurken, 70 kiloda Sümeyye Gürler ise sağ kolda 3’ncü oldu. Erkeklerde ise 55 kiloda Berat Yıldırım sağ kolda 2’nci ve sol kolda 1’nci, 60 kiloda Emre Töremen sağ kolda 3’üncü, 90 kiloda Yusuf Kır sol kolda 4’üncü ve 65 kiloda Şaban Nas ise Sol kolda 4’ncü oldu.  Şampiyonaya 3 kadın, 4 erkek olmak üzere 7 öğrencisiyle katılan Üniversitemiz, takım halinde kadınlarda Türkiye 2’ncisi ve erkeklerde de Türkiye 4’ncüsü olarak madalya almaya hak kazandı.

Öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Spor alanında bizleri sevindiren ve göğsümüzü kabartan haberler almaya devam ediyoruz. Üniversitemiz öğrencilerinin göstermiş olduğu bu gayretler, başarıları da beraberinde getiriyor. Bundan dolayı da sevincimiz ikiye katlanıyor. Özellikle Üniversitemizin farklı bölümlerinde okuyup da bu müsabakalara hazırlanan öğrencilerimiz başarıyı ziyadesiyle hak etmektedirler. Çünkü derslerinden fırsat buldukları sürede boş vakitlerini böylesi güzel işlerde sporlarda değerlendiriyorlar. Elde edilen başarılardan ötürü mutluyuz, gururluyuz. Her bir takımımızın daima arkasında ve destekçisi olmaya da devam edeceğiz. Takımlarımızı tekrardan bizlere yaşattıkları bu başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Fatih Yalçın, BESYO Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yılmaz Albayrak’a ve takımlarımızın başarısının her aşamasında gösterdikleri gayretlerinden dolayı Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımız Fahri Terzi ve emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.