5. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Başlıyor

Sosyal bilimler alanındaki birçok konuyu ve araştırmayı bünyesinde barındıran ve ilki 13-15 Mart 2019 tarihlerinde Mersin’de gerçekleştirilen ve artık geleneksel hale gelen Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nin beşincisi başlıyor.

Türkiye’de Sosyal Bilimler alanında bilgi paylaşımını artırmak, farklı bakış açıları ve sorunları inceleyen araştırmaların geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla “5. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi” Bayburt Üniversitesi ev sahipliğinde Eğitim Fakültesi tarafından düzenleniyor. Üniversitemizin de paydaşı olduğu kongre bu yıl Haydar Aliyev’in 100. Doğum Yılı anısına gerçekleştirilecek.
19-21 Ekim 2023 tarihleri arasında başlaması planlanan 5. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Üniversitemiz ile birlikte, Gazi Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Odlar Yurdu Üniversitesi, Nahçıvan Devlet Üniversitesi, Bakü Devlet Üniversitesi, Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi, Azerbaycan Devlet Diller Üniversitesi, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ortaklığıyla hibrit şekilde gerçekleştirilecek.

Geleneksel hale gelen Sosyal Bilimler hakkında Kongresi Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen sosyal bilimler alanındaki akademisyenler, araştırmacılar ve ilgililer için ‘5. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nin başvurularının başladığını büyük bir heyecanla duyuruyoruz. Bu kongre, sosyal bilimlerin zengin yelpazesindeki farklı bakış açılarını ve önemli sorunları incelemek amacıyla düzenlenmektedir. Üniversitemiz ve diğer paydaşlar, bu kongrede ev sahipliği yapmaktan gurur duymaktadır. Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi organizasyonuda düzenlenen bu kongre, aynı zamanda Haydar Aliyev’in 100. doğum yılı anısına bir saygı duruşudur. Haydar Aliyev’in öncü liderliğindeki başarıları ve katkıları, bizi sosyal bilimlerin önemi ve gücü konusunda düşünmeye teşvik etmektedir. Kongre boyunca gerçekleştirilecek oturumlar, panel ve sunumlar sayesinde sosyal bilimlerdeki güncel konular tartışılarak, geleceğin sosyal bilimlerini şekillendirecek fikirlerin yeşermesine olanak tanıyacaktır. Aynı zamanda, uluslararası katılımcılarla yapılacak etkileşimler, kültürel ve bilimsel çeşitliliğin zenginliğini paylaşma fırsatı bizlere sunacaktır.
Bu vesileyle de kongrenin sosyal bilimler alanında büyük bir katkı sağlayacağına inanıyor, ilgi duyan herkesi 5. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’ne katılmaya ve bu değerli etkinliğe destek vermeye davet ediyoruz.”

Kongre ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşılabilir.