Üniversitemizde “Türk Kayak Tarihinin Unutulmaz İsmi Muzaffer Demirhan” Söyleşisi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü tarafından 45. Turizm Haftası kapsamında “Türk Kayak Tarihinin Unutulmaz İsmi: ‘Dağların Delisi’ Muzaffer Demirhan” başlıklı bir çevrim içi söyleşi etkinliği gerçekleştirildi.

Üniversitemiz uzaktan eğitim sistemi üzerinden düzenlenen söyleşi programının konuğu, kayak tarihimizin efsanevi ismi Muzaffer Demirhan’ın oğlu başarılı Milli Kayakçı Göksay Demirhan oldu. Turizm ve spor çevrelerinden yoğun ilgi gören söyleşinin moderatörlüğünü ise Üniversitemiz Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Savaş Evren yürüttü. Program Üniversitemiz resmi Youtube hesabı üzerinden de canlı olarak izleyenlere aktarıldı.

Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Çalık’ın açılış konuşmasını yaptığı program, soru-cevap şeklinde gerçekleştirildi. Etkinlikte öncelikle kendisi hakkında bilgiler veren Göksay Demirhan, ardından babası Muzaffer Demirhan’ın Gümüşhane’de başlayan kayak sporu yolculuğundan bahsetti. Bu kapsamda, Muzaffer Demirhan’ın henüz 12 yaşındayken büyük zorluklarla kayağa başladığını ve kısa süre içinde Türkiye şampiyonluğuna ulaştığını belirten Göksay Demirhan, babasının kayak sporuna nasıl büyük bir aşkla bağlı olduğunu anlattı. Ardından, babasının 20 yıl süren profesyonel spor kariyeri boyunca katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalardan ve bu yarışmalarda elde ettiği başarılardan söz eden Demirhan, bu süreçte babasının başından geçen sıra dışı olayları da anlattı. Göksay Demirhan, ayrıca babasının Gümüşhane’yi ne kadar çok sevdiğinden bahsedip, Muzaffer Demirhan isminin Gümüşhane’de yaşatılması gerektiğini de özellikle dile getirdi.

Söyleşinin son bölümünde ise bölgemizde ve ülkemizde kayak sporunun genel durumu, gençlerin kayak sporuna yönlendirilmesi ve Gümüşhane’de Muzaffer Demirhan anısına önümüzdeki yıllarda neler yapılabileceği konuşuldu. Üniversitemiz içinden ve dışından söyleşiye ilgi gösteren katılımcılardan gelen soru ve değerlendirmelerin ardından, söyleşi etkinliği sona erdi.

45. Turizm Haftası kapsamında Üniversitemiz Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen etkinliklerinin sonuncusu hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise şunları söyledi:

“45. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Turizm Fakültesi tarafından seri bir şekilde düzenlenen 3 programın sonuncusu gerçekleştirildi. Düzenlenen üçüncü programın konusu Gümüşhane ilimize ve ülkemize büyük katkıları olan Türk kayak tarihimizin efsanevi ismi Muzaffer Demirhan oldu. Muzaffer Demrihan’ın yaşadığı dönemi ve başarılı olmak için ne tür zorluklar çektiğini bizzat oğlu Milli Kayakçı Göksay Demirhan’ın kendisinden dinledik. Gerek ülkemize ve gerekse de ilimize çok önemli katkılarda bulunan değerli şahsiyetlerinin isimlerinin yaşatılması gerekiyor. Gümüşhane Üniversitesi olarak da Gümüşhane ilimizde yaşamış birbirinden değerli örnek şahsiyetlerin isimlerini üniversitemizdeki kongre salonları, kütüphane, spor salonu ve laboratuvarlara vererek yaşatmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize ilham kaynağı olacağına inandığımız o isimlerden bir tanesi de Muzaffer Demirhan’dır. Üniversitemiz Senato kararıyla birlikte kendisinin ismini Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO)’nda bulunan spor salonumuza, ‘Muzaffer Demirhan Spor Salonu’ olarak vermeyi uygun gördük. Düzenlenen Türk Kayak Tarihinin Unutulmaz İsmi: ‘Dağların Delisi’ Muzaffer Demirhan adlı söyleşiyle birlikte merhum efsane kayakçımızı da buradan bir kez daha anmış olduk. Kendisine Allah’tan rahmet diliyor, söyleşi programına katılarak bizlere değerli ve keyifli bilgiler veren merhum Muzaffer Demirhan’ın oğlu başarılı Milli Kayakçı Göksay Demirhan’a da teşekkür ediyorum.

Turizm Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler, böylesi anlamlı bir programla birlikte tamamlanmış oldu. Söz konusu etkinliklerde emeği geçen herkesi kutluyorum. Etkinlere konuk olarak katılıp, aramızda bulunan herkese de tekrardan teşekkür ediyorum.”