Üniversitemizde Kurum İç Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemizin 2021 Yılı Kurum İç Değerlendirme Raporunun (KİDR) hazırlanması amacıyla, Kalite Koordinatörlüğü’nün Eğitim Öğretim, Araştırma Geliştirme, Toplumsal Katkı ve Yönetim Alt Komisyonları ile birlikte 2021 Yılı Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlama ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.
      Üniversitemiz Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Günay Çakır yaptı. Çakır konuşmasında 2021 Kurum İç Değerlendirme Raporu çalışmalarının her zamankinden daha çok özveri ile yapılmasının gerekliliğinden söz ederek, gösterilecek bu hassasiyetin Üniversitemizin sıralamasının daha üst seviyelere taşınmasında önemli olduğunu vurguladı.
      Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Ferhat Özbek ve alt komisyon üyeleri ile birlikte 2021 Kurum İç Değerlendirme Raporu hazırlanmasında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yayımlanan Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Kılavuzu (Sürüm 3.0)’e göre hazırlanması amaçlandı. Toplantı daha sonrasında “Liderlik, Yönetim ve Kalite, Eğitim ve Öğretim, Araştırma ve Geliştirme ve Toplumsal Katkı” başlıkları altında belirlenen kurumun güçlü yönleri ile iyileşmeye açık yönlerinin hazırlanması amacıyla görev dağılımları yapılarak, sona erdi.
      Toplantı hakkında açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Üniversitemizin iç değerlendirmedeki durumunu tespit etmek ve gelecekte yapılacak olan dış değerlendirmeye kaynak oluşturmak amacıyla Kurum İç Değerlendirme Raporu hazırlanmaktadır. Hazırlanan raporlar Üniversitemiz hakkında bilgileri, kurumun kalite güvence sistemini, eğitim ve öğretimi, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini, kurumun yaptığı toplumsal katkıyı ve kurumun yönetim sistemi hakkında temel bilgileri içeriyor. Üniversitemizin ileriye dönük hedeflerinin belirlenmesi ve atacağımızın adımları planlamamızda büyük katkıları olan bu raporlar, her yıl hazırlanmaktadır. Güçlü yanlarımız olduğu kadar eksik veya geliştirilemeye açık yanlarımızın da ele alındığı raporlar, hazırlandıktan sonra kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılıyor. Bu amaçla her yıl hazırladığımız bu raporlara Üniversitemiz web sayfası aracılığıyla kolay bir şekilde erişmek mümkündür”