Üniversitemiz İletişim Fakültesi Rekor Proje/Eser ile Finalde

Bu yıl 8’incisi düzenlenen TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda Üniversitemiz İletişim Fakültesi rekor kırarak finale kalmayı başardı.

İletişim Kampanyası (2), İnternet Sitesi (2), Belgesel (2), Video İçerik Formatı (2) kategorilerinde finale kalan Üniversitemiz İletişim Fakültesi öğrencileri, bu alanda büyük bir başarıya imza attı.

2022 yılı içerisinde diğer önemli iletişim yarışmaları olan   Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’ndan ve Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri Yarışması’ndan ödülle dönen İletişim Fakültesi, TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda da 8 proje/eser ile finale kalmayı başardı.

TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda finale kalan proje/eser bilgileri ise şu şeklide:

İletişim Kampanyası Kategorisi:

Proje/Eser Adı: Geriye Dönüş

Proje/Eser Ekibi: Kağan Orhan, Mahmut Kağan Taş, Havvana Budak, Rahman Bilgin, Ali Girgin

Proje/Eser Adı: Yenilenebilir Enerji Kullanımı: Manyetik Şarj Alanları

Proje/Eser Ekibi: Tülay Kete, Elif Patan, Merve Kurdoğlu, Ayşe Kaymaz, Şevval Asena Gültekin, Çağla Anılan

Belgesel Kategorisi:

Proje/Eser Adı: Jin (Kadın)

Proje/Eser Ekibi: Dilan Sain, Muhammet Ali Haldız, Fatma Betül Topallı, Pınar Bayram

Proje/Eser Danışmanı: Doç. Dr. Birgül Güler Taşdelen

Proje/Eser Adı: Yol Yok

Proje/Eser Ekibi: Mustafa Akıncı, Serdar Aslan

Proje/Eser Danışmanı: Öğr. Gör. Serkan Eryılmaz

Video İçerik Formatı Kategorisi:

Proje/Eser Adı: GAFAM (Google, Amazon, Facebook, Apple, Microsoft)

Proje/Eser Ekibi: İnci Pamukcu, Korkmaz Atalay, Livanur Sarıkaya, Ufuk Saffet Kaya

Proje/Eser Adı: Görki ve Atom Karıncası

Proje/Eser Ekibi: Meryem Çakmak, Rabia Öztürk, Ayşe Çetin, Görkem Orman, Muhammet Enes Alıcı

Proje/Eser Danışmanı: Doç. Dr. Birgül Güler Taşdelen

İnternet Sitesi Kategorisi:

Proje/Eser Adı: Patiler

Proje/Eser Ekibi: Zeynep Şahin, Ayfer Güneş, Simge Mat, Özlem Çetinkaya, Burcu Yayla

Proje/Eser Adı: Teknolojiden Haberler

Proje/Eser Ekibi: Oğuzhan Ernazcı, Berkay Kiraz, İnci Pamukcu, Ufuk Saffet Kaya

Proje/Eser Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Kaan Gez

Öğrencilerinin başarısı hakkında açıklamalarda bulunan İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Müge Yılmaz şunları söyledi: “Türkiye’nin en genç ve en üretken İletişim Fakültesi olmanın bir kez daha haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizi ve danışman hocalarımızı kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum.”

Yakaladıkları başarılardan dolayı İletişim Fakültesi öğrencilerini ve danışman hocalarını kutlayan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise “Başarılarla dolu bir geçmişe sahip olan İletişim Fakültemiz yakaladıkları bu başarısına bir yenisini daha ekleyerek bizleri hayli sevindirdi.  İletişim Fakültemiz 32 öğrencisinin ürettiği 8 proje/eser ile rekor kırarak bu yıl 8’incisi düzenlenen ‘TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda finale kalmayı başardı. Öğrencilerimize ve danışman hocalarına bizlere bu sevinci yaşattıklarından dolayı teşekkür ediyor, tüm öğrencilerimize yarışma finalinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Bu yıl 8’inci kez düzenlenecek olan TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması ödül töreni Ekim Ayı sonunda Ankara’da gerçekleştirilecek.