“Umut Işığı” Filminden Sonra “Jin” İsimli Belgesel Filmimiz de Amerika’da Finalde

Üniversitemiz İletişim Fakültesi dünyanın en kapsamlı öğrenci film festivali olan Student World Impact Film Festivali (SWIFF)’ndeki başarısını, “Umut Işığı” filminden sonra “Jin” adlı belgesel film ile bir kez daha kanıtladı.

İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezuniyet projesi bünyesinde çekilen “Jin” belgesel filmi, Amerika’da düzenlenen Student World Impact Film Festival’inde ön elemeyi geçerek finale kaldı. Yönetmenliğini Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Fatma Betül Topallı, danışmanlığını ise Doç. Dr. Birgül Taşdelen’in yaptığı filmin görüntü yönetmenliğini Dilan Sain, sanat yönetmenliğini Pınar Bayram ve kameramanlığını da Muhammet Ali Haldız isimli öğrencilerimiz üstlendi.
SWIFF, bu yıl 18 -25 Haziran 2023 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde düzenlenecek ve etkinlikler bir hafta sürecek. Medya ortakları arasında “Amazon Prime Video” gibi önemli medya kuruluşlarının yer aldığı festival etkinlikleri kapsamında film gösterimleri, söyleşiler ve paneller düzenlenecek.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır öğrencilerimizin söz konusu başarısından duyduğu haklı gurura vurgu yaparak şunları dile getirdi: “Öğrencilerimizden aldığımız her bir haber bizi çok mutlu ediyor. Çünkü onların deneyimleri ve başarıları bizim için çok kıymetli. Fakültemiz öğrencileri ve öğretim elemanları çeşitli yarışmalardan ve festivallerden elde ettikleri başarılarını taçlandırmaya devam ediyorlar. Bundan sonra da bu başarıların katlanarak çoğalacağına hiç kuşkum yok. Amerika’da gösterime girecek olan belgeselin ekibinde yer alan tüm öğrencilerimizi ve danışman hocamızı yürekten kutluyorum. Bu tür başarıların öğrencilerimizin motivasyonunu güçlendirdiğine inanıyor ve kendilerine bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum.”

Öğrencilerimizi ve danışman hocalarını tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek alınan başarı hakkında şunları söyledi: “Üniversitemiz İletişim Fakültesi öğrencilerinin yapmış olduğu ‘Umut’ filminin başarısının ardından, ‘Jin’ adlı belgesel filminin finale kalma başarısını göstermesi öğrencilerimizin emek, özveri ve kaliteli çalışmalarının bir sonucudur. Bu başarı, öğrencilerimizin film yapımı sürecindeki becerilerini ve yeteneklerini sergilemelerinin yanı sıra, filmin içeriğinin de etkileyici olduğunu göstermektedir. Öğrenci film festivalleri, genç yeteneklere tanınan bir platform olduğu için oldukça önemlidir. Bu tür festivaller, gelecekteki sinemacılar için değerli bir deneyim ve fırsatlar sunar. İletişim Fakültesi öğrencilerimizin aldıkları kaliteli eğitimlerle film yapımı alanında kendilerini göstermeleri onların dünya çapında kabul gören projelere imza atabileceklerini göstermektedir. ‘Jin’ adlı belgesel filmin festivalde ön elemeyi geçerek finale kalmış olması, filmin kalitesini ve etkisini göstermesi açısından önemlidir. Söz konusu bu başarı öğrencilerimizin yaratıcılıklarını, becerilerini ve vizyonlarını göstermeleri açısından harika bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirme ve profesyonel dünyada tanınma fırsatı bulmaları, kariyerlerini başlatmaları ve ilerletmeleri adına önemli bir adımdır.

Bu vesileyle de Üniversitemiz İletişim Fakültesi’nin ‘Jin’ adlı belgesel filmi ile Student World Impact Film Festival’indeki başarılarından dolayı öğrencilerimizi ve danışman hocalarını kutluyor, gelecekteki projelere örnek olması amacıyla da tüm İletişim Fakültemize başarılar diliyorum.”