Uluslararası Öğrenciler Gençlik Kampında Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen gençlik kampı etkinliğinde öğrenciler Samsun’un Ladik ilçesinde bulunan Akdağ Doğa ve İzcilik Gençlik Kampı’nda bir araya geldi.

Üniversitemiz Uluslararası öğrencilerin kültürel etkileşimlerini artırmayı hedefleyen bir dizi etkinlik düzenlemeye devam ediyor. Son olarak, Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen gençlik kampı etkinliği, Samsun’un Ladik ilçesindeki Akdağ Doğa ve İzcilik Gençlik Kampı’nda gerçekleşti.

Etkinlik hakkında bilgi veren Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Sayın, uluslararası öğrencilerin geniş bir yelpazede eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında gelişmelerini desteklemek için bu tür etkinliklere devam ettiklerini belirtti. Sayın açıklamasının devamında; “Kamp etkinliği tamamı uluslararası öğrencilerden oluşan 90 kişilik bir ekiple başladı ve 4 gün boyunca devam etti. Öğrenciler, bu süre zarfında rekreasyon faaliyetleri ve doğa yürüyüşleri gibi etkinlikler gerçekleştirerek gelişimlerine katkıda bulundular. Etkinliğin son gününde ise öğrencilerimiz Samsun’un zengin tarihini ve kültürünü daha yakından tanımak için Bandırma Gemisi ve Panorama Müzesi’ni ziyaret ederek bu deneyimlerini pekiştirdiler” şeklinde konuştu.

Üniversitemizdeki Uluslararası öğrenci sayısının her geçen gün daha da arttığını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise şunları söyledi: “Üniversitemizde eğitim gören uluslararası öğrencilerimizin adaptasyon ve kültürel etkileşimlerine yönelik etkinliklerimize ara vermeden devam ediyoruz. Farklı ülkelerden bir araya gelen öğrencilerimiz doğa ile iç içe olmanın yanında kültürel kaynaşmaya da büyük katkı sağlıyorlar. Üniversitemizin her yıl Uluslararası öğrenciler tarafından yüksek oranda tercih edilmesi de kaliteli eğitimin yanı sıra gerçekleştirilen faaliyetlerin etkisinin büyük olduğunu düşünüyoruz.  Gelecekteki benzer etkinliklerle bu tür deneyimlerin devam etmesini arzu ediyoruz. Bu vesileyle de etkinliğin başarısında büyük katkıları olan Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Sayın Osman Aşkın Bak ve Kamplar Dairesi Başkanı Sayın Abdurrahman Celil Akça başta olmak üzere Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Sayın Mustafa Ayyıldız’a teşekkür ediyoruz.”