23-25 Mayıs 2025 tarihinde düzenlenen Uluslararası Bodrum Gastro Fest 2025 programına, üniversitemizi temsilen; Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Hocamız Öğr. Gör. Rıfat Pir’in danışmanlığında katılan 6 öğrencimiz yarışmadan ödüllerle döndü.
20 ülkeden katılım ile uluslararası gastronomi dünyasından önemli isimlerin, Michelin yıldızlı ve ünlü şeflerin, akademisyenlerin, MasterChef programının yıldızlarının ve alanında uzman isimlerin ağırlandığı Gastro Bodrum’da; çalıştaylar, paneller ve yarışmalarla, mutfak kültürüne dair yeni bakış açıları ve teknikler paylaşıldı. Festival kapsamında lezzet atölyeleri, workshop’lar, tadım etkinlikleri ve çeşitli kategorilerde yarışmalar düzenlendi.
24 Mayıs 2025 Cuma günü Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde düzenlenen Üniversiteler arası yemek yarışmalarından öğrencilerimiz altın ve gümüş madalyalarla döndü. Öğr. Gör. Rıfat Pir Hocamızın danışmanlığında yarışmaya hazırlanan öğrencilerimiz; Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Ana Yemek Yarışması, Restoran Başlangıç Tabağı Yarışması ve Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı Yarışması olmak üzere 3 kategoride bireysel olarak, yılın en iyi üniversite ekip yarışması kategorisinde ise takım olarak 3 farklı ürün ile yarışmaya katılarak toplam 4 farklı kategoride yarıştılar. Yarışma sonunda Üniversitemiz ekibi, bireysel olarak katıldıkları 3 farklı kategorideki yarışmalardan 1’inde altın madalya alarak birinci, 2 kategoride ise gümüş madalya alarak ikinci oldu. Takım kategorisinde ise başlangıç, ana yemek ve tatlı tabağı kategorilerinin üçünde de gümüş madalya alarak ikinci oldu. Ayrıca ekibimiz; Yılın en iyi 2. Üniversitesi Ödülüne layık görülerek kupa kazandı.
Öğrencilerimizin katıldıkları kategori ve aldıkları başarılar aşağıda gösterildiği gibidir:
20 ülkeden katılım ile uluslararası gastronomi dünyasından önemli isimlerin, Michelin yıldızlı ve ünlü şeflerin, akademisyenlerin, MasterChef programının yıldızlarının ve alanında uzman isimlerin ağırlandığı Gastro Bodrum’da; çalıştaylar, paneller ve yarışmalarla, mutfak kültürüne dair yeni bakış açıları ve teknikler paylaşıldı. Festival kapsamında lezzet atölyeleri, workshop’lar, tadım etkinlikleri ve çeşitli kategorilerde yarışmalar düzenlendi.
24 Mayıs 2025 Cuma günü Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde düzenlenen Üniversiteler arası yemek yarışmalarından öğrencilerimiz altın ve gümüş madalyalarla döndü. Öğr. Gör. Rıfat Pir Hocamızın danışmanlığında yarışmaya hazırlanan öğrencilerimiz; Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Ana Yemek Yarışması, Restoran Başlangıç Tabağı Yarışması ve Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı Yarışması olmak üzere 3 kategoride bireysel olarak, yılın en iyi üniversite ekip yarışması kategorisinde ise takım olarak 3 farklı ürün ile yarışmaya katılarak toplam 4 farklı kategoride yarıştılar. Yarışma sonunda Üniversitemiz ekibi, bireysel olarak katıldıkları 3 farklı kategorideki yarışmalardan 1’inde altın madalya alarak birinci, 2 kategoride ise gümüş madalya alarak ikinci oldu. Takım kategorisinde ise başlangıç, ana yemek ve tatlı tabağı kategorilerinin üçünde de gümüş madalya alarak ikinci oldu. Ayrıca ekibimiz; Yılın en iyi 2. Üniversitesi Ödülüne layık görülerek kupa kazandı.
Öğrencilerimizin katıldıkları kategori ve aldıkları başarılar aşağıda gösterildiği gibidir:
Öğrenci Adı-Soyadı |
Yarışma Kategorisi |
Yarışma İsmi |
Yemek İsmi |
Kazanılan Ödül |
Ayşenur ÇINAR |
Üniversite düzeyi okullar için öğrenci aşçı ana yemek yarışması |
Bireysel Ana Yemek |
Kuzu Tarağı |
1.lik (Altın Madalya) |
Fatma KURT |
Restoran başlangıç tabağı |
Bireysel Başlangıç Tabağı |
Kuzu Ciğeri Pate |
2.lik (Gümüş Madalya) |
Edanur KOCAGÖZ |
Üniversite düzeyi okullar için öğrenci aşçı restoran tatlı yarışması |
Bireysel Tatlı |
Limon Sour |
2.lik (Gümüş Madalya) |
Ata YETKİN |
Yılın en iyi üniversite ekip yarışması |
Takım Başlangıç |
Balık Tuzlaması |
2.lik (Gümüş Madalya) |
Ahmet ÇETİN
|
Takım Ana Yemek |
Bonfileye Sarılı Siron |
2.lik (Gümüş Madalya) |
|
Serhat ERTOY
|
Takım Tatlı |
Kuzu Göbeği Mantarı Şekerlemesi |
2.lik (Gümüş Madalya) |
Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sevim Beyza ÖZTÜRK SARIKAYA; öğrencilerimizin son iki yılda gittikleri uluslararası bir yarışmadan üçüncü kez yine altın ve gümüş madalyalarla dönmelerinin, aldıkları eğitimin bir göstergesi olduğunu ve öğrencileri ile gurur duyduğunu ifade etti. Ayrıca Turizm Fakültesi olarak yarışmaya katılım için hazırladıkları sunumlarda hem Gümüşhane doğal ürünlerini kullanarak hem de sunum isimlerine Gümüşhane destinasyon alanlarının isimlerini vererek Gümüşhane’mizin ismini Türkiye’mizin bir başka şehrinde 20 yabancı ülke katılımlı bir uluslararası etkinlikte duyurmanın mutluğunu yaşadıklarını belirtti. Bu anlamda öğrencilerimizin danışmanlığını yapan Öğr. Gör. Rıfat PİR hocamızı ve öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ettiğini, yarışmaya katılım için maddi destek sağlayan Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı (GÜKAV) Başkanımız Sayın Prof. Dr. Kenan Aydın’a ve yönetim ekibine, ayrıca bu süreçte desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Oktay YILDIZ’a ve ekibine teşekkürlerini iletti.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Oktay Yıldız ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Uluslararası Bodrum Gastro Fest 2025 gibi prestijli bir organizasyonda öğrencilerimizin elde ettiği bu parlak başarılar, bizleri son derece gururlandırmıştır. Turizm Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün kıymetli öğrencilerini ve onlara bu yolda rehberlik eden değerli hocamız Öğr. Gör. Rıfat Pir’i yürekten kutluyorum. Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Sevim Beyza ÖZTÜRK SARIKAYA’nın da vurguladığı gibi, öğrencilerimizin Gümüşhane’mizin doğal ürünlerini ve kültürel zenginliklerini uluslararası bir platformda başarıyla temsil etmeleri, üniversitemizin bölgeyle bütünleşme ve yerel değerleri evrensel standartlarla buluşturma misyonunun en güzel örneklerinden biridir. Özellikle Gümüşhane'mizin zengin florasında yetişen ve mutfağımızın vazgeçilmez bir parçası olan mantarlarımızın, öğrencilerimizin hazırladığı ödüllü yemeklerde maharetle kullanılarak tanıtılması bizleri ayrıca ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu başarı, aynı zamanda üniversitemizde verdiğimiz eğitimin kalitesini ve öğrencilerimizin potansiyelini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Yarışmaya katılım sürecinde desteklerini esirgemeyen Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı (GÜKAV) Başkanımız Sayın Prof. Dr. Kenan Aydın’a ve yönetim kuruluna, ayrıca bu süreçte emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencilerimizin gelecekte de nice başarılara imza atacağına olan inancım tamdır. Üniversite olarak onların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz."
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Oktay Yıldız ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Uluslararası Bodrum Gastro Fest 2025 gibi prestijli bir organizasyonda öğrencilerimizin elde ettiği bu parlak başarılar, bizleri son derece gururlandırmıştır. Turizm Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün kıymetli öğrencilerini ve onlara bu yolda rehberlik eden değerli hocamız Öğr. Gör. Rıfat Pir’i yürekten kutluyorum. Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Sevim Beyza ÖZTÜRK SARIKAYA’nın da vurguladığı gibi, öğrencilerimizin Gümüşhane’mizin doğal ürünlerini ve kültürel zenginliklerini uluslararası bir platformda başarıyla temsil etmeleri, üniversitemizin bölgeyle bütünleşme ve yerel değerleri evrensel standartlarla buluşturma misyonunun en güzel örneklerinden biridir. Özellikle Gümüşhane'mizin zengin florasında yetişen ve mutfağımızın vazgeçilmez bir parçası olan mantarlarımızın, öğrencilerimizin hazırladığı ödüllü yemeklerde maharetle kullanılarak tanıtılması bizleri ayrıca ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu başarı, aynı zamanda üniversitemizde verdiğimiz eğitimin kalitesini ve öğrencilerimizin potansiyelini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Yarışmaya katılım sürecinde desteklerini esirgemeyen Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı (GÜKAV) Başkanımız Sayın Prof. Dr. Kenan Aydın’a ve yönetim kuruluna, ayrıca bu süreçte emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencilerimizin gelecekte de nice başarılara imza atacağına olan inancım tamdır. Üniversite olarak onların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz."
- Gösterim 109
- Toplam 8