TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’ndan İki Ödülle Dönen Öğrencilerden Rektörümüze Ziyaret

TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’ndan İki Ödülle Dönen Öğrencilerden  Rektörümüze Ziyaret

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen “TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması”ndan üniversitemize iki ödülle dönen İletişim Fakültesi öğrencilerimiz, danışman hocalarıyla birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’i makamında ziyaret etti.
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından düzenlenen 6’ıncı TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda İletişim Fakültemiz “KEKELE TV” ile Sosyal Medya Projesi kategorisinden 1’ncilik, “E-Spor” ile Televizyon Programı kategorisinden de 3’ncülük elde ederek, ilk kez iki ödül birden kazandı. Kazanılan bu ödüller İletişim Fakültesi’nin Televizyon Programı ve Sosyal Medya Projesi kategorilerinde elde ettiği ilk ödüller oldu.
İletişim Fakültesi bünyesinde bulunan ve 9 uygulama biriminden oluşan Medya Merkezi tarafından üretilen, kekemelik ile ilgili farkındalık yaratmayı amaçlayan “KEKELE TV” projesiyle Sosyal Medya Projesi Kategorisi’nde 1’inciliği Seda Fırın, Ecem Burcu Güzel, Mustafa Akıncı, Vehbi Demir, Serdar Aslan ve Özcan Kılıç isimli öğrencilerimiz elde etti. Televizyon Programı Kategorisinde ise “E-SPOR” projesiyle 3’üncülüğe layık görülen öğrencilerimiz ise Efe Can Aktaşlı, Doğukan Akın, Mehmet Emin Yücel, Mert Mutlu ve Hasan İnce oldu.
Aldıkları ödüller ile birlikte Rektörümüzü makamında ziyaret eden öğrenciler, burada ödülü Rektörümüz Prof. Dr. Zeybek’e takdim ederek sevinçlerini paylaştı.
Makamda gerçekleşen ziyarette Sosyal Medya Projesi’nin akademik danışmanlığını yürüten Medya Merkezi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kaan Gez, ödül hakkındaki görüşlerini “Öğrencilerimizin almış olduğu bu ödüller ve çalışma için sarf ettikleri gayretleri bizler için çok değerlidir. Bizler de burada elimizden geldiği kadar kendilerine yardımcı olmaya, onlara yol göstermeye çabalıyoruz. Salgın döneminde olmasına rağmen öğrencilerimizin çalışmaları sayesinde projelerimize devam etmeye çalışacağız. Onların almış olduğu bu ödüller bizleri gururlandırdı. Bundan dolayı da başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek olmak üzere, Dekanımız Prof. Dr. Müge Yılmaz ve tüm arkadaşlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde ifade etti.
Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise; “Yüz yüze eğitim imkanının salgını ortadan kaldırmasına rağmen proje üretmek için burada kalan arkadaşlarımızın yaptıkları ekstra bir fedakârlık. Bu dönemi ailelerinin yanında geçirebilme imkanına sahip olmalarına rağmen, öğrencilerimiz bu salgın döneminde burada kalarak hocalarıyla birlikte projeler üretmeye, fikirler ortaya koymaya devam ettiler. Öğrencilerimizin bu davranışını takdire şayan buluyorum. Bu azim ve kararlıkla çalışmalarını yürüttükleri müddetçe emeklerinin karşılığını alacaklarına canı gönülden inanıyorum. İletişim Fakültemiz, Gümüşhane Üniversitemizin en önemli fakülteleri arasında yer alıyor ve üniversitemizin dışa açılan marka yüzünü temsil ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da gerek akademisyenlerimizin gerekse de öğrencilerimizin hazırlamış olduğu projeler çok güzel başarılar elde etti. Hazırlanan projelerimizle ulusal ve uluslararası yarışmalarda çok önemli dereceler elde ettik. Tüm bu çalışmaların altında çok çalışmanın ve başarıya inanmanın olduğuna düşünüyorum.
Son olarak ise TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda Sosyal Medya Kategorisi’nde “KEKELE TV” ile birincilik, Televizyon Programı Kategorisi’nde ise “E-SPOR” projesi ile üçüncülük kazanmış olduk. Bize bu başarıları yaşatan başta İletişim Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Müge Yılmaz olmak üzere, Medya Merkezi’nde görev alan öğretim üyelerimize ve bu başarıları kazanan öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını yürekten temenni ediyorum” diyerek ödül alanları ve danışman hocalarını kutladı.
Ziyarette ödül alan öğrencilerimiz Vehbi Demir, Serdar Arslan, Özcan Kılıç ve Mustafa Akıncı’ya teşekkür belgeleri Rektörümüz tarafından verildi. Salgın dolayısıyla belgelerini almaya gelemeyen öğrencilerimizle Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, online (çevrimiçi) olarak görüntülü görüşme gerçekleştirerek, yakaladıkları başarılardan dolayı öğrencilerimizi tek tek kutladı. Ayrıca teşekkür belgelerini de kendilerini temsilen danışman hocaları Dr. Öğr. Kaan Gez ve Arş. Gör. Yasemin Güney’e takdim etti. Öğrencilerimize projelerinde danışmanlık yapan Üniversitemiz İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Kaan Gez ve Arş. Gör. Yasemin Güney’e de katkılarından dolayı Rektörümüz tarafından teşekkür belgesi verildi. Ziyaret, fotoğraf çekimiyle sona erdi.