“Teoriden Pratiğe: Avukat ve Cezaevi İlişkileri”

Üniversitemiz İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı tarafından Gümüşhane Barosu’nun katkılarıyla Gümüşhane Baro Başkanı Metin Aslan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Teoriden Pratiğe: Avukat ve Cezaevi İlişkileri” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Çok sayıda akademik personelin ve öğrencinin katılım gösterdiği söyleşide Gümüşhane Baro Başkanı Aslan tarafından “Temel Hak ve Özgürlüklerin Korunması, Mahkûmun Kişisel Hak ve Özgürlüğü, İnsan Hakları, Avukat ve Cezaevi İlişkileri, Avukat-Mahkûm İlişkisi, Mahkûmların Genel Hatlarıyla Psikolojik Yapıları” konuları hakkında bilgiler verildi, sonrasında katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.

Söyleşi ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Ayaydın “İşin teorik kısmının ayrı, pratik kısmının ayrı olduğunu bir kez daha gördük. Ülkemizde süreklilik arz eden bir adalet mekanizmasının işlediğini görmek güzel. Bu, gençlerimiz ve bizler adına umut verici. Aktarılan bilgilerin gençlerimiz için faydalı olduğu kanısındayım. Kurumsal paydaşlık noktasında Gümüşhane Barosu ile ortak etkinliklerimizi devam ettireceğiz. Söyleşide emeği geçen başta Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı hocalarıma, işin mutfak kısmında yer alan etkinlik grubu hocalarıma, katılımlarından dolayı kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Söyleşi, İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Ayaydın tarafından Gümüşhane Baro Başkanı Metin Aslan’a katılımlarından dolayı “Teşekkür Belgesi” takdim edilmesi ile son buldu.

Gerçekleştirilen söyleşi hakkında açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise şunları söyledi: “Kişi hak ve hürriyetleri Anayasamızda belirlenen kanunlarla güvence altına alınmaktadır. Adalet ülküsünün yüksek olduğu ülkemizde, her kişinin kendi hak ve hürriyetlerini bilmeleri büyük önem taşımaktadır. Herhangi bir sebepten dolayı suça karışıp ceza alan bireylerin de bazı temel hakları olduğunu biliyoruz. Bu hakların korunması da avukatlar aracılığıyla sağlanmaktadır. Kişisel hak ve özgürlüklerin korunması esnasında gerek avukat-mahkûm İlişkisi ve gerekse de avukat ve cezaevi ilişkileri konularında öğrencilerimize bilgilendirmelerde bulunan Gümüşhane Baro Başkanı Metin Aslan’a ve programın düzenlenmesinde emeği geçen İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulumuza teşekkür ediyorum.”