“Siber Güvenlik” Temalı Söyleşi

“Siber Ortamdaki Tehlikelerin Farkında Mısın?” sloganıyla yola çıkılan “Siber Güvenlik” söyleşisi Üniversitemiz İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirildi.

İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. İlknur Gücüyeter moderatörlüğünde çevrim içi olarak gerçekleştirilen söyleşiye Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Dr. Öğr. Üyesi Serdar Aydın konuk oldu.

Gerçekleştirilen söyleşi kapsamında Kişisel Bilgisayarlara Yönelik, Ağ Altyapısına Yönelik ve İnternet Servislerine Yönelik Güvenlik Tehditleri konularında bilgilendirmeler yapıldı. Bilgilendirme kapsamında söyleşiye katılan konuklar, siber saldırıya maruz kalınmaması için yapılması gerekenleri ve karşı korunma yolları hakkında bilgiler edindi. İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve akademik personelinin katılımıyla gerçekleştirilen söyleşiye akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

Söyleşi programının önemine dikkat çeken açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; “Dijital çağda yaşadığımız bir dönemde siber ortam olarak tanımlanan sanal dünyanın sağladığı olanakların yanı sıra bir tehdit unsuru da olabileceğini unutmamız gerekiyor. Bu sebeple de alacağımız basit tedbirler sayesinde bu tehdit unsurlarından kaçınabiliriz. Üniversitemiz İrfan Can Köse MYO tarafından gerçekleştirilen Siber Güvenlik söyleşisinin önemi de tam bu noktada ortaya çıkmaktadır. Bu amaçla da söyleşinin gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta MYO Müdürümüz Prof. Dr. Hasan Ayaydın olmak üzere tüm akademik ve idari personelimizi kutluyorum. Söyleşiye konuk olarak katılan ve bilgilendirmelerde bulunan Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Dr. Öğr. Üyesi Serdar Aydın’a da özellikle teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.